Rechts: financieel expert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: financieel expert Pascal Paepen. © Getty Images, Steven Richardson

Wordt corona de doodsteek voor jouw favoriete winkel? En hoe zullen we dan voortaan shoppen? Financieel expert Pascal Paepen blikt vooruit

“Het geld raakt op en middenstanders denken eraan te stoppen.” De toekomst van kleine handelszaken ziet er niet rooskleurig uit. Zullen onze winkelstraten er binnenkort helemaal leeg bijstaan? Of zijn er oplossingen om kleinere winkels toch te laten overleven? En hoe zullen we dan in de toekomst shoppen? Onze financieel expert Pascal Paepen legt uit. 

13 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Ik ga winkelen waar er een lagere BTW is (over de Duitse grens dus), waar het allemaal niet te groots is, waar ik in de winkels vertrouwde, vriendelijke gezichten zie en géén keuzestress moet beleven. Ruime parkeerplaatsen en vooral rustige wegen zonder verkeerslichten zijn een troef bij mij.
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Built back better. Eerst moet alles weg. Dan zal het wel goed komen.
 • Ines HUBERT

  2 maanden geleden
  Het ene leegstaand pand na het andere, en deze trend is al begonnen een hele tijd voor de crisis. Waarschijnlijk vragen de eigenaars te hoge huurprijzen (winkels verhuizen vaak weg van de duurste straat) en zijn de personeelskosten te hoog. Ook grote ketens trekken weg, niet alleen de kleine zelfstandigen verdwijnen ! Voor een leuke winkelervaring - iets wat je online niet kan krijgen - ga ik al een tijdje naar het buitenland... meer keuze, leukere kortingen/goedkoper in het algemeen...
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  De 3 Koningenstraat in Berchem is doods. Al jaren. Al eens gezien wat voor winkels er zijn? Vroeger was die straat en de Abdijstraat de moeite om te gaan shoppen.
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Mis wel de vele kleine gezellige winkeltjes met de speciale etalage
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Wat te doen met je spaarboekje na crisisjaar 2020? Beursexpert legt uit hoe je je geld het best laat renderen
  PREMIUM

  Wat te doen met je spaarboek­je na crisisjaar 2020? Beursex­pert legt uit hoe je je geld het best laat renderen

  Wat brengt de beurs na het rampjaar 2020? Spaarrentes lijken nog jaren laag te blijven, en ook van termijnrekeningen, kasbons en obligaties hoef je weinig grote opbrengsten te verwachten. “Wie niet vertrouwd is met de beurs zou er minstens toch van moeten proeven”, is alvast het advies van onze financieel expert Pascal Paepen. Hij gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie