Getty Images / Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / Carline Vandercruyssen

Word jij ook zo vaak wakker ‘s nachts? Slaapcoach legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen: “Medicatie is echt af te raden”

Een snurkende partner, nachtmerries of een toiletbezoek: er zijn tal van oorzaken waardoor we ’s nachts wakker worden. Hoe val je daarna weer snel in slaap? “Kijk vooral niet constant naar de klok, maar sta op en ga een half uur iets compleet onnuttigs doen”, zegt slaapcoach Ellen Smets die advies geeft om snel weer in dromenland te vertoeven. 

 1. Je Globaal Medisch Dossier bepaalt wanneer je gevaccineerd wordt: wat is het? En wat zijn de voordelen? “Meer geld terug bij bezoek aan specialist”
  PREMIUM

  Je Globaal Medisch Dossier bepaalt wanneer je gevacci­neerd wordt: wat is het? En wat zijn de voordelen? “Meer geld terug bij bezoek aan specialist”

  Om uit te maken wie voorrang krijgt bij vaccinatie, baseren de huisartsen zich op het Globaal Medisch Dossier (GMD) van hun patiënten. Maar wist je dat dat GMD je ook recht geeft op een verhoogde terugbetaling bij doorverwijzing naar een specialist? En dat je zelf kan bepalen wie je dossier inkijkt? Maar hoeveel kost het? En zijn er nog voordelen? Prof. Johan Vansintejan (Huisartsgeneeskunde VUB) legt uit.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. TikTok is wild van het ‘boterbord’, de nieuwe kaasplank: “Gigantische caloriebom, maar wél lekker”

  TikTok is wild van het ‘boterbord’, de nieuwe kaasplank: “Giganti­sche caloriebom, maar wél lekker”

  Organiseer je een avondje bij je thuis en heb je een kaas -of charcuterieplank besteld? Annuleer die dan maar zo snel mogelijk, want de nieuwste eettrend in TikTok-land is een boterbord. Het is zo simpel als het klinkt: een homp zachte boter, gedresseerd op een houten plank of bord, afgewerkt met verschillende toppings. Dat het ongezond is, staat vast. Maar hoe ongezond precies? Die vraag stelden we aan diëtiste Sanne Mouha.