rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Woonexpert tipt vijf energiezuinige woningen die nu te koop staan: vanaf 260.950 euro heb je al een buitenkansje

Uit cijfers van Statistiek Vlaanderen blijkt dat begin dit jaar slechts één procent van de bestaande woningen – nieuwbouw dus niet meegerekend - energielabel A behaalde. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar vijf woningen die tot die ene percent behoren, en dus een beduidend lagere energiefactuur met zich meebrengen.

 1. “In mijn huis van stro hoef ik amper te verwarmen”: Matthias (67) bouwde zelf een energiezuinige woning
  PREMIUM

  “In mijn huis van stro hoef ik amper te verwarmen”: Matthias (67) bouwde zelf een energiezui­ni­ge woning

  Matthias (67) bouwde een groot deel van zijn huis zelf en als we hem mogen geloven, was dat niet eens zo moeilijk. Het bestaat uit op elkaar gestapelde strobalen met als blikvanger een zelfdragende boog. Al dat stro isoleert zo goed dat hij nauwelijks hoeft te verwarmen. “Ik ben blij dat ik heb kunnen bouwen met een minimale impact op het milieu. Hopelijk overtuigt dit andere mensen om hetzelfde én zelfs beter te doen.” Onze woonexpert Björn Cocquyt bezocht Matthias in 2018 om te zien hoe hij dit heeft aangepakt.
 2. Welk type motor geeft de juiste ondersteuning? En wat is de beste batterij? In vier stappen naar jouw ideale e-bike
  HLN Shop

  Welk type motor geeft de juiste ondersteu­ning? En wat is de beste batterij? In vier stappen naar jouw ideale e-bike

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.