Koken met zelfgekweekte kruiden? Wim Lybaert geeft zes tips om te starten met een kruidentuin.
Volledig scherm
Koken met zelfgekweekte kruiden? Wim Lybaert geeft zes tips om te starten met een kruidentuin. © Getty Images

Wim Lybaert verklapt hoe je een weelderige kruidentuin aanlegt: “Iedere soort vraagt een eigen verzorging”

HLN ShopNiets lekkerder dan huisbereide voorjaarsgerechten, op smaak gebracht met kruiden uit eigen hof. Een kruidentuin waar je je favoriete kruiden maar uit te plukken hebt, is niet alleen handig, het is ook helemaal niet moeilijk om te realiseren. Staan jouw plantjes er verpieterd bij, is dat buiten de tips van Wim Lybaert gerekend. De moestuinexpert bezorgde HLN Shop een handvol raad waarmee je zelf een kruidentuin aanlegt én in topvorm houdt.

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.