Wim Schotsmans met kinderen Nand (17), Leonie (15), Briek (13) en Martha (11).
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Schotsmans met kinderen Nand (17), Leonie (15), Briek (13) en Martha (11). © Steven Richardson

Wim (44) staat één week op de twee alleen in voor zijn vier kinderen: “Sinds mijn scheiding ben ik de papa die ik wou zijn”

Samen spaghetti maken, in een kanaal zwemmen of de boot naar Letland nemen. Sinds Wim één week op de twee alleen instaat voor de opvoeding van zijn kinderen, doet hij er alles aan om het teamgevoel in zijn gezin te versterken en daar hoort wel wat avontuur bij. Daarnaast is hij streng en consequent. “De kinderen poetsen zelf hun kamer en om halftien thuis zijn is om 21u30, geen minuut later.”

 1. “Laat hen nieuwjaarscentjes verdelen in verschillende potjes”: expert legt uit hoe je kinderen leert omgaan met geld
  PREMIUM

  “Laat hen nieuwjaars­cent­jes verdelen in verschil­len­de potjes”: expert legt uit hoe je kinderen leert omgaan met geld

  Wat laat je je kind best doen met zijn nieuwjaarscentjes? Vanaf welke leeftijd geef je zakgeld? Hoeveel? Mag je een goed rapport belonen met een centje? Het zijn vragen waar elke ouder wel eens mee worstelt. “Ik vergelijk het altijd met seksuele voorlichting. Wie goed geïnformeerd is, neemt betere beslissingen”, zegt financieel expert Liesje Vanneste, die een boek schreef over het thema.
 2. Alleenstaande mama Eveline (34) heeft twee jobs, maar wil haar kinderen niets ontzeggen: “Ik wil voor hen een luxeleven”
  PREMIUM

  Alleen­staan­de mama Eveline (34) heeft twee jobs, maar wil haar kinderen niets ontzeggen: “Ik wil voor hen een luxeleven”

  Zorgen dat de kinderen niets tekortkomen is Evelines hoofddoel. Ze geeft hen alles wat ze willen, gaat elke week met hen op restaurant en boekt meermaals per jaar een tripje naar Euro Disney. Daarvoor heeft ze als alleenstaande mama twee jobs. “Of ik de kinderen niet te veel verwen? Ze weten dat alleen een goede gezondheid echte rijkdom is. En die is niet te koop.”
 3. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.