Wil je je omtoveren tot de mooiste versie van jezelf, naturel en zonder opvallende make-up? Topvisagiste Angelique Vandewinkel geeft 9 handige tips
HLN ShopBen je iemand die eigenlijk geen (opvallende) make-up wil dragen? Geen probleem: de ‘no make-up’-make-uplook is er voor je. Aan de hand van 9 tips onthult topvisagiste Angelique Vandewinkel aan HLN Shop hoe je in geen tijd je slaapgezicht omtovert tot een fris en stralend alternatief. Zónder dat het opvalt dat je gemaquilleerd bent.
Tip 1: Werk vermoeidheid weg met concealer
Wallen, donkere kringen,… Vermoeidheid nestelt zich onder je ogen. “Concealer is het perfecte hulpje om vermoeidheid weg te werken en je blik op te lichten”, vertelt Angelique Vandewinkel. Als je het juist aanpakt tenminste. “Kies je concealer een tint lichter dan je natuurlijke huidskleur. Concealers in stiftvorm zijn heel populair, maar zelf hou ik meer van de crèmevariant omdat die wallen en verkleuringen perfect de hele dag verstopt.” Concealer breng je het liefst niet aan met je vinger, maar met een penseel. “Start ook niet vlak onder de wimperrand, maar begin een kleine centimeter lager en werk zo naar de wimperrand toe. Verdeel het product netjes over de huid en werk verder naar beneden, tot voorbij de ‘wal’. Enkel onder het oog camoufleren heeft niet veel effect. Voor een verzorgde, naturelle look is het belangrijk om het product goed te blenden. Concealer is trouwens ook ideaal om rode vlekjes op je gelaat weg te werken.” Maak tot slot je penseel proper op een tissue en ga nog een laatste keer over de opgemaakte huid. “Zo versmelt de concealer mooi en vermijd je stoplijnen.”
Alle expertise van Angelique Vandewinkel aanwenden? Klik hier om haar Masterclass: Make-up te bestellen.
Tip 2: Gebruik fond de teint
Veel mensen gruwelen van fond de teint, maar eens de 30 gepasseerd vindt Angelique het een must. “Ik zie vrouwen vaak vasthouden aan het make-upritueel uit hun jeugd. Maar als je enkel mascara draagt, zie je er vermoeider uit dan wanneer je ook wat fond de teint zou gebruiken.” Een beetje fond de teint is genoeg om je huid op te frissen. Kies een kleur die zoveel mogelijk aanleunt bij je natuurlijke teint. “Ga maximaal één tintje donkerder als je van meer kleur houdt. Breng wat fond de teint aan op je hand, dep je foundationborstel erin en verdeel het product over je gelaat. Blend de crème goed naar de hals toe, zodat je geen zichtbare randen creëert en ga ook over het bewegend ooglid. Blijf weg van je concealer, maar maak wél een kleine verbinding zodat je niet ziet waar je concealer eindigt en je fond de teint start. Dep je borstel schoon op een tissue en ga nog een laatste keer over je gelaat om vlekken en strepen te voorkomen.”
Tip 3: Voorkom glimmen met transparant poeder
Transparant poeder gaat glimmen tegen en zorgt ervoor dat je fond de teint langer houdt. “Je vindt het in losse of compacte vorm. Kies voor wat jij het makkelijkst vindt en breng het poeder met een donsje aan op je gelaat.” Het product verandert niets aan de kleur van je make-up. “Dep het dus gerust ook op je oogleden en op de concealer. Het teveel aan poeder neem je weg met een dikke poederborstel.”
Tip 4: Verzorg en accentueer je wimpers
Mascara opent je blik. “Gebruik om je wimpers te verzorgen en een beetje te verlengen eerst een lashconditioner.” Breng nadien de mascara zigzaggend aan in verschillende laagjes. “Strijk gerust ook eens van boven naar beneden, maar eindig altijd met een liftende beweging naar boven. Vergeet zeker je binnenste en buitenste wimperhaartjes niet, zodat je een mooie waaiervorm creëert.” Bij een make-uplook zonder oogschaduw vindt Angelique het niet nodig om ook je onderste wimpers aan te zetten. “Dat oogt soms wat hard.” En zijn je wimpers met de jaren wat minder vol geworden? “Gebruik dan eens donkerbruine of diepblauwe mascara voor een zachter effect.”
Tip 5: Laat je wenkbrauwen spreken
Wenkbrauwen zijn de kapstok van je gezicht. Ook in een ‘no make-up’-make-uplook verdienen ze wat extra aandacht. “Zorg voor een verzorgde vorm, zonder wildgroei, en kleur ze een beetje bij. Een zachte wenkbrauwmake-up geeft een natuurlijke lift aan je gelaat. Zelf gebruik ik nooit een wenkbrauwpotlood. Een wenkbrauwpoeder zorgt voor een veel natuurlijker effect. Zorg met een wenkbrauwpenseel heel subtiel voor wat extra kleur tussen de haartjes. Werk altijd met de haargroeirichting mee en volg de vorm van de wenkbrauw: ga van de wenkbrauwbasis naar het hoogtepunt en weer naar beneden. Met een wenkbrauwborsteltje veeg je overtollig poeder weg. Niemand zal merken dat jouw wenkbrauwen opgemaakt zijn, maar jij ziet meteen het verschil.”
Benieuwd naar de laatste 4 tips?
Of wil je alle 9 tips uitgebreider bekijken in een handige tutorial?
Bestel hier de Masterclass: Make-up met Angelique Vandewinkel (nu 44,95 euro i.p.v. 49,95 euro).
Lees ook:
Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de commerciële afdeling van DPG Media en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Met een relatief kleine ingreep wordt de woning van Kevin en Tania 27.000 euro meer waard: “Veel vraag naar zulke huizen, maar het aanbod is beperkt”
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Ruben Bosman van Bosman Vastgoed een halfopen bebouwing in Tessenderlo. “De combinatie van de pastoriestijl buiten en de moderne stijl van het interieur valt bij veel kandidaat-kopers in de smaak.” -
PREMIUM
“Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelbare tumoren aanpakken”: wordt flashtherapie de grote doorbraak in kankerbehandeling? En hoe werkt het?
Is flashtherapie, heel kort bestralen met een hoge dosis, de sleutel tot succesvollere behandeling van tumoren? Het eerste onderzoek is alvast veelbelovend. “Niet alleen is de impact op de tumor minstens even groot als bij een gewone bestraling, er is minder schade aan omliggende organen én het is goedkoper, omdat één tot twee sessies volstaan. ”, zegt radiotherapeut-oncoloog Piet Dirix (UZA) in De Morgen. -
1
Groene komeet bereikt na 50.000 jaar zijn dichtste punt bij de aarde: waar en hoe kan je hem zien aan de nachtelijke hemel?
Maar liefst 50.000 jaar is C2022 E3 (ZTF) onderweg geweest. Dat is de naam van de groene komeet die voor het laatst in de buurt van de aarde kwam toen de Neanderthalers er nog op rondliepen. Momenteel nadert hij zijn dichtste punt bij de aarde. Maar wat is een komeet precies en hoe spot je hem in de komende nachten? -
-
Jobat
Onbelast of fiscaal voordelig bijverdienen? Dit zijn de mogelijkheden en hun voor- en nadelen
Torenhoge energierekeningen, een (super)dure supermarktkar, meer betalen op café en restaurant... In het licht van alle extra kosten die we op ons bord krijgen, is een extraatje op de eigen rekening natuurlijk meer dan welkom. De snelste weg naar meer inkomen is het aannemen van een bijbaan. Maar moet je dan niet meer belastingen betalen? Hoe zorg je ervoor dat je met alles in orde bent? En welke jobs mag je naast je huidige baan oppikken? Jobat.be maakt je wegwijs. -
PREMIUM
Jaël (25) dacht dat ze ‘onschuldige’ keelpijn had, maar het was een vleesetende bacterie: “In plaats van naar festivals te gaan, zat ik thuis met mijn rollator”
Toen Jaël Krijgsman (25) last kreeg van haar keel, zag ze er weinig kwaad in. Tot de pijn steeds erger werd en ze uiteindelijk op de spoeddienst belandde. Ze bleek een streptokokkeninfectie te hebben, ook wel bekend als de vleesetende bacterie. “Volgens de artsen is het een wonder dat ik het overleefd heb, en er zonder een amputatie vanaf ben gekomen.” -
HLN Shop
Het waterkussen: helpt het jou naar een zalige nachtrust? Of ga je beter voor een ander type kussen?
Het hoofdkussen speelt een sleutelrol bij een kwalitatieve nachtrust. Maar veel geld hoef je daar volgens Laurens Habers, kinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen, niet per se aan uit te geven. HLN Shop vroeg hem hoe je dan wel het beste hoofdkussen herkent. -
TV
STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).