Huizen met zwembad.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen met zwembad. © rv

Wil je investeren in een zwembad? Denk twee keer na, adviseert onze woonexpert: “Alleen bij duurdere huizen haal je er winst uit”

Een zwembad staat steeds vaker op het verlanglijstje van wie op zoek is naar een huis. In het luxesegment is het zelfs dikwijls een vereiste, waardoor het een flinke meerwaarde creëert bij een verkoop. Maar hoeveel kost zo'n huis met zwembad ongeveer? En is het de investering waard om er één aan te leggen als je een bescheiden woning hebt? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt maakt de rekensom en toont een aantal mooie opties op de woningmarkt. 

 1. Instapklare, goed gelegen huizen ontzettend populair volgens onze woonexpert: deze pareltjes worden verkocht via een biedsysteem
  PREMIUM

  Instapkla­re, goed gelegen huizen ontzettend populair volgens onze woonexpert: deze pareltjes worden verkocht via een biedsys­teem

  Een huis wordt nog maar zelden per opbod verkocht via de klassieke openbare verkoop in een achterzaaltje van het dorpscafé. Meer dan ooit verandert vastgoed van eigenaar via een (online) biedsysteem, met een richt- of vanafprijs. Dat is vooral het geval met gegeerde, instapklare huizen die op die manier nog duurder worden. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont zijn favorieten met startprijzen tussen de 219.000 en 1.200.000 euro.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.