De titel van prinses, zoals Delphine die heeft gekregen, ligt voor de meesten van ons helaas buiten bereik. Maar er zijn nog opties. Paul Janssens, voorzitter van de Raad van Adel, legt uit hoe ook jij kunt proberen zo'n adellijke titel te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De titel van prinses, zoals Delphine die heeft gekregen, ligt voor de meesten van ons helaas buiten bereik. Maar er zijn nog opties. Paul Janssens, voorzitter van de Raad van Adel, legt uit hoe ook jij kunt proberen zo'n adellijke titel te krijgen. © Kurt Desplenter/ Pieter-Jan Vanstockstraeten - Photo News

Wil je graaf of baron worden? “Reken maar op 2.000 à 3.000 euro kosten voor je eigen familiewapen”

Prinses worden zoals Delphine mag je wel vergeten, maar markiezin, gravin of barones: dat heeft wel iets. Moet je op zoek naar een persoon van adel die met jou wil trouwen? Koop je een adellijke titel? Of schrijf je koning Filip beter dat je graag door hem in de adelstand wil worden verheven? “Hmmm… dat pak je beter anders aan”, weet professor Paul Janssens, voorzitter van de Raad van Adel. En dus bestookten we hem met vragen, waarop hij geduldig antwoord gaf.

 1. Prinses Delphine is niet alleen: overspel en buitenechtelijke kinderen troef binnen Belgisch koningshuis
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Delphine is niet alleen: overspel en buitenech­te­lij­ke kinderen troef binnen Belgisch konings­huis

  Opmerkelijk nieuws van het Koninklijk Paleis. Koning Filip (60) laat weten dat de eerste persoonlijke ontmoeting met prinses Delphine (52) achter de rug is. Na jaren van procederen kwam Delphine een tijdje terug eindelijk zeker te weten dat Albert haar vader is. Het is evenwel geen unicum voor ons land, want buiten Boudewijn hebben alle Belgische koningen zo goed als zeker buitenechtelijke kinderen op de wereld gezet. Een overzicht.
 2. PORTRET. Leopold Lippens (79), burgemeester van meest mondaine plek van het land: “Knokke is als het dorpje van Asterix. Omringd met jaloerse Romeinen, maar alleen wij hebben de toverdrank”
  PREMIUM

  PORTRET. Leopold Lippens (79), burgemees­ter van meest mondaine plek van het land: “Knokke is als het dorpje van Asterix. Omringd met jaloerse Romeinen, maar alleen wij hebben de toverdrank”

  “Je ziet het zelf: ik ben niet dood, hé.” Dat zei Leopold graaf Lippens in december in Het Laatste Nieuws. Hij deed die uitspraak omdat het in de badstad gonsde van de geruchten over zijn overlijden. De legendarische burgemeester - sinds 1979 droeg hij de sjerp in de meest mondaine plek van het land - leed aan leukemie en was na anderhalve maand in het ziekenhuis terug thuis. Goed drie maanden later overleed Lippens, op z’n 79ste. Een portret van een flamboyante rebel.