Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

"Wie nog tv wil aanschaffen moet zich haasten": wat kan je kopen met je ecocheques nu de energielabels veranderd zijn?

De Nationale Arbeidsraad legde deze week vast wat je vanaf nu mag betalen met ecocheques. Daar zitten een heleboel interessante nieuwe mogelijkheden bij, maar ook een eigenaardige wending: vanaf 18 maart kan je er geen tv of beeldscherm meer mee kopen en is de keuze heel beperkt als je een wasmachine wil. “Er is absoluut bijsturing nodig”, oppert Koen Cabooter van Unizo. Waarvoor kan je je ecocheques nog gebruiken en voor wat niet meer?

29 reacties

 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Benieuwd hoeveel mensen in 2023 nog content zijn met hun bankrekening als ze verplicht worden bepaald geld voor bepaalde bestedingen nog te mogen doen. Vergeet niet die limitaties van uitgave van je geld op je bankrekening is maar een begin geweest. Binnen aantal jaren ben je verplicht geld te besteden zoals je opgedragen is. En dat allemaal omdat de agenda van internationale organisatie in 2020 op illustere idee zijn gekomen om de economie stop te zetten.
 • sonia hendrickx

  2 maanden geleden
  ik ben content met eco-cheques, je moet er gewoon altijd op letten als je iets koopt, dat je er ook mee kan betalen. Ik vind het alleen spijtig dat je er bijvoorbeeld wel een fiets maar geen wandelschoenen mee kan kopen, of is wandelen / stappen niet ecologisch?
 • Johannes Smikkelson

  2 maanden geleden
  Je kan er zelfs sigaretten mee kopen.
 • Stefaan Cammans

  2 maanden geleden
  In ons bedrijf is beslist te werken met cadeaucheques ipv ecocheques net omwille van de te betuttelende beperkingen.
 • Frankie Geerinck

  2 maanden geleden
  @Lemmens Robby, eco cheques zijn geen gunst van het bedrijf. Eco cheques zijn verplicht daar waar dit opgenomen is in de CAO van de paritaire commitees.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op