Werkexpert Stijn Baert (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert (rechts). © Getty Images, Photonews / Gregory Van Gansen

"Wie kanker op zijn cv heeft staan, wordt niet alleen ingeschat als fysiek minder sterk, maar ook als een risico op hogere kosten voor de werkgever"

Wie kanker overwon en opnieuw de arbeidsmarkt op wil, wordt gediscrimineerd. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek onder leiding van onze werkexpert Stijn Baert. “Ex-kankerpatiënten hebben minder promotiekansen, hogere kansen op ontslag en lagere kansen op een nieuwe job bij het solliciteren.”

20 reacties

 • Marlene De Smedt

  2 weken geleden
  Dit soort discriminatie is unfair. Beroepshalve heb ik dit vaak kunnen vaststellen. Ik beheerde jarenlang een 500tal personeelsdossiers waaronder ook dossiers van mensen met kanker en ben zelf ervaringsdeskundige.
 • Lode Van Doorne

  2 weken geleden
  Heb na kanker nog woonlening gekregen . Wat niet weet niet deert
 • Joris Claes

  2 weken geleden
  Waarom zou je je medische dossier in je cv zetten? Dit is vertrouwelijke informatie die je alleen met de bedrijfsgeneesheer 'kan' delen.
 • Ronald Van Beneden

  2 weken geleden
  Heb ik al 40 jaar mee geworsteld dankzij dit mediawonder, een expert die voor alles een oplossing weet en via de verzekeringsmaatschappijen de gewone mens in de miserie stort..
 • Pieter De Moor

  2 weken geleden
  Probeer eens een lening te krijgen voor een woning ...
 1. Mag je werkgever jou verplichten om je te laten vaccineren? Werkexperts leggen uit wat je baas wel en niet van jou mag vragen of eisen
  PREMIUM

  Mag je werkgever jou verplich­ten om je te laten vaccineren? Werkex­perts leggen uit wat je baas wel en niet van jou mag vragen of eisen

  Na de eerste vaccinaties voor kwetsbare groepen en zorgwerknemers, zal binnen afzienbare tijd ook de actieve bevolking aan de beurt zijn. Maar kan je werkgever je eigenlijk dwingen tot zo’n Covid-19-spuitje? Of het zelf zetten? En hoe zat het ook alweer met tattoos, flashy kapsels en gescheurde jeansbroeken op de werkvloer? Juridisch adviseur Geert Vermeir van SD Worx en onze werkexpert Stijn Baert lichten de spelregels toe.
 2. Je buurman met veel minder werkjaren op de teller kan toch evenveel pensioen krijgen als jij: hoe komt dat? Onze werkexpert legt uit
  PREMIUM

  Je buurman met veel minder werkjaren op de teller kan toch evenveel pensioen krijgen als jij: hoe komt dat? Onze werkexpert legt uit

  Wie een volledige loopbaan van 45 jaar kent, heeft recht op het minimumpensioen. Maar dat blijkt niet hetzelfde als 45 jaar werken. Hoe zit dat precies in elkaar? En hoe komt het iemand met veel minder jaren gewerkt heeft toch evenveel pensioen kan krijgen als jij? Bovendien merkt onze werkexpert Stijn Baert op dat Belgen met een gemiddelde loopbaan van 34 jaar minder lang aan de slag blijven dan de meeste andere Europeanen. Zullen we met z'n allen langer moeten werken om dat minimumpensioen te halen voor iedereen?
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing