Getty Images/Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Steven Richardson

Wie heeft recht op overlevingspensioen na het overlijden van een partner? Onze geldexpert geeft advies

Meestal krijg je een pensioen door ouderdom, maar soms kan de aanleiding ook een overlijden zijn. Wanneer de voormalige kostwinner van het gezin overleden is, ontvangt zijn of haar huwelijkspartner een overlevingspensioen, ook wel weduwe- of weduwnaarspensioen genoemd. Maar net als bij het ouderdomspensioen wordt er momenteel ook gesleuteld aan de voorwaarden voor het overlevingspensioen. Onze geldexpert Pascal Paepen zet de zaken voor jou op een rijtje.

  1. Je spaargeld investeren? Onze beursexpert vertelt aan welke aandelen je het meeste kan verdienen: “Het bruto-rendement bedraagt hier 9,23 procent”
    PREMIUM

    Je spaargeld investeren? Onze beursex­pert vertelt aan welke aandelen je het meeste kan verdienen: “Het bru­to-rendement bedraagt hier 9,23 procent”

    Ben je niet tevreden met 0,11 rente op je spaarrekening? Er zijn aandeelhouders die dividenden krijgen van meer dan 6 procent netto. Maar in welke bedrijven moet je dan investeren? Onze geldexpert Pascal Paepen laat zijn licht schijnen op de dividendpolitiek en vertelt je welke tien aandelen het meeste opbrengen: “Wie belegt, neemt risico’s. Maar het zal nog jaren duren vooraleer we een deftige vergoeding voor onze spaarcenten krijgen."