Werkexpert Stijn Baert (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert (rechts) © cv

"Werkgevers willen geen medewerkers die geurloos, smaakloos en kleurloos zijn": werkexpert vertelt hoe je je cv beter maakt

Met het ene diploma vind je al wat sneller werk dan met het andere. Hetzelfde geldt voor werkervaring: als werkgevers die zien staan op je cv, geeft het hen enige zekerheid over je kennen en kunnen. Maar wat als je dat diploma of die ervaring (nog) niet hebt? Hoe kan je je dan onderscheiden om meer succes te hebben tijdens het solliciteren? Onze werkexpert Stijn Baert en zijn team deden de voorbije jaren heel wat onderzoek naar die vraag. “Daaruit kwamen drie gouden tips naar boven die iedereen kan toepassen”, zegt hij.

 1. Meer vacatures en minder concurrenten: daarom is het slim om nu al te solliciteren
  Groeien

  Meer vacatures en minder concurren­ten: daarom is het slim om nu al te sollicite­ren

  Veel mensen slaan tijdens hun zomerverlof aan het dromen over hun toekomstplannen en ambities. Prominent aanwezig in een pak van die droomballonnetjes: de carrièreswitch. Uit een gesprek van Jobat.be met Jill Slaets van hr-bedrijf Agilitas Group blijkt dat de zomer echter geen populaire periode is om te solliciteren. “Toch is het interessant om dan net wel te solliciteren”, zegt Slaets. En daar heeft ze twee belangrijke redenen voor.
 2. Werkexpert waarschuwt voor gevaren van bedrijfswagen: "Elke maand meer dan 300 euro verlies voor je pensioen"
  PREMIUM

  Werkexpert waarschuwt voor gevaren van bedrijfswa­gen: "Elke maand meer dan 300 euro verlies voor je pensioen"

  “Heb je je carrière lang een bedrijfswagen van 560 euro, dan zakt je brutoloon van gemiddeld 3.500 euro naar 2.940 euro”, zegt onze werkexpert Stijn Baert. Een salariswagen lijkt een win-winsituatie voor werkgever en werknemer, omdat er zo minder belastingen op verloning worden afgehouden, maar kan ook nefaste gevolgen hebben voor je pensioen en werkloosheidsuitkering. Hoe interessant is een bedrijfswagen nog?