Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

WerkplekVan dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.

 1. Michael B. Jordan op z’n best of een Turkse schoonmaakster die per ongeluk een moord pleegt: onze streaming top vijf voor het weekend

  Michael B. Jordan op z’n best of een Turkse schoonmaak­ster die per ongeluk een moord pleegt: onze streaming top vijf voor het weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een meeslepende maffiareeks van onze noorderburen op Streamz, een spannende actiethriller met Michael B. Jordan op Prime video én een niet-alledaagse Turkse miniserie op Netflix. Klaar voor een weekend bingewatchen?
 2. De nieuwe generatie beleggers: jong, geïnformeerd en tuk op rendement

  De nieuwe generatie beleggers: jong, geïnfor­meerd en tuk op rendement

  Almaar meer jongeren en studenten begeven zich op de beurs. Ze bedanken voor de lage rente van een spaarboekje en jagen een hoger rendement na op de aandelenmarkt. Die beleggingsavonturen pakken velen onder hen uiterst nauwgezet aan. Ze volgen de financiële berichtgeving en zoeken op YouTube en in chatgroepen naar gouden tips. Echte beursfanaten, zoals Brecht Van de Vyvere (20), treden zelfs toe tot een beleggingsclub. Hij vertelt aan Spaargids.be hoe hij beleggen aanpakt.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing