Deze spaarrekeningen bieden meer dan de minimumrente
Volledig scherm
Deze spaarrekeningen bieden meer dan de minimumrente © Getty Images

Welke spaarrekeningen leveren wél iets op?

SparenHet lijstje met spaarrekeningen die niets meer bieden dan de wettelijke minimumrente wordt steeds langer. Toch bestaan er spaarrekeningen die meer bieden dan die schamele 0,11%. Spaargids.be zocht en vond de banken met de hoogste spaarrente. 

 1. “Veel mensen maken aardappelen verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappelen altijd perfect én snel gaar krijgt

  “Veel mensen maken aardappe­len verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappe­len altijd perfect én snel gaar krijgt

  42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. Hogwarts Legacy: waarom de magie van Harry Potter na een kwarteeuw nog betovert
  PREMIUM

  Hogwarts Legacy: waarom de magie van Harry Potter na een kwarteeuw nog betovert

  De Harry Potter-franchise is nog springlevend. 25 jaar nadat ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ in ons land verscheen, komt op 10 februari de veelbesproken game Hogwarts Legacy uit. Het spel is nog gehuld in best wat mysterie, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Hogwarts Legacy staat ook al weken bovenaan de lijst met bestverkochte games op Steam. Hoe komt het dat JK Rowling’s magische universum de dreuzelwereld al zo lang weet te beroeren?
 2. 40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populairste frituursnacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populair­ste frituurs­nacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn.