Diëtiste Sanne Mouha
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha © ©Carline Vandercruyssen

Welke smeersalade is het gezondst? Diëtiste test 15 varianten: "Minder suiker op de ingrediëntenlijst zorgt soms voor amper 10 kcal minder per boterham”

Tijdens het telewerken smeren we nog steeds massaal zelf een boterham of broodje voor de lunch, in plaats van er eentje te bestellen. Het populairste beleg hiervoor blijken smeersalades te zijn. Liefst 8 op 10 Belgen haalt er regelmatig in huis. Vooral klassiekers als kip curry, tonijn en krabsalade vallen in de smaak. Maar zijn die ook een gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha nam de ingrediënten van een aantal merken onder de loep. “Vaak is meer dan de helft van een salade olie, en minder dan de helft dus vlees, vis of groenten.”

 1. Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediënten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verraderlijke hoeveelheid alcohol”
  PREMIUM

  Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediën­ten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verrader­lij­ke hoeveel­heid alcohol”

  Nieuw in de drakenrayon: hard seltzers. Dat is geen merk, maar een drankencategorie van alcoholische bruiswaters met een smaakje. Alleen al vorig jaar spendeerden Amerikanen hier maar liefst 4 miljard dollar aan. Onze drankproducenten en supermarkten springen dan ook gretig mee op de kar om de Belgische consument te overhalen. Maar daar zijn niet alle gezondheidsexperten zo blij mee. “Hard seltzer wordt voorgesteld als een ‘gezond’ caloriearm product, maar het gevaar schuilt in de alcohol”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij legt uit hoe je hier verantwoord mee omspringt en onderwerpt zeven seltzers aan een smaaktest.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sterrenchef test chips met de smaak van Subway, KFC en Pizza Hut: “Door de chips tegelijk met de kip in de mond te steken, krijg je het krokante effect terug”
  PREMIUM

  Sterren­chef test chips met de smaak van Subway, KFC en Pizza Hut: “Door de chips tegelijk met de kip in de mond te steken, krijg je het krokante effect terug”

  Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen.