Tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels. © Steven Richardson

Welke potgrond is je geld waard? “Paar euro verschil heeft een serieuze impact op je planten”

Iedereen heeft wel eens een zak potgrond nodig, al was het maar om een kamerplant te verpotten, bloembakken te vullen of tomaten te verspenen. Maar welke potgrond is je geld echt waard? Waar moet je op letten, voor je een zak in je winkelkar gooit? Onze tuinexperte Laurence Machiels evalueert 10 soorten biologische en niet-biologische potgrond en geeft advies. “Neem altijd potgrond met minstens 50 dagen voeding.”

3 reacties

 • Conrad de Muelenaere

  3 dagen geleden
  Het prijsverschil in potgrond is wel gigantisch. Tussen de goedkope en dure meer dan 300%. Als je veel in potten tuiniert gebruik je al snel een paar honderd liter per jaar... Mijn conclusie is gemaakt..’
 • Jean Emare

  2 weken geleden
  Gouden raad.. Kies planten die in je tuin passen qua grondsoort en plekje lichturen/vocht. Koop de goedkoopste potgrond en de goedkoopste meststof, 'witte produkten'. Meer dan voldoende qua kwaliteit.
 • Bert Ulser

  3 weken geleden
  Minste uit de test haalt nog steeds 7/10, wat ruim geslaagd is, onderscheiding zelfs... Besluit: alle potgrond is goed.
 1. Lachen blijft het beste medicijn: onze favoriete stand-upcomedyspecials

  Lachen blijft het beste medicijn: onze favoriete stand-upcome­dyspe­ci­als

  Terwijl de hoop op een mooie zomer stilaan toeneemt, wacht de cultuursector nog steeds op perspectief. Na meer dan een jaar van lege concert- en theaterzalen is het lachen de artiesten dan ook vergaan. Net daarom steken wij hen - en u - graag een hart onder de riem met een selectie van de beste stand-upcomedyshows uit streamingland. Ons aanbod? Comedy van eigen bodem (Xander De Rycke en Alex Agnew) op Streamz, nieuwkomer Taylor Tomlinson, ervaren rot Louis C.K. en ‘The Daily Show’-presentator Trevor Noah (alle drie op Netflix) en Jim Gaffigan op Prime Video.
 2. Pneumoloog over gevolgen bosbrand op je gezondheid: “Elke dag blootgesteld worden aan rook van houtkachel is pak ongezonder”
  PREMIUM

  Pneumoloog over gevolgen bosbrand op je gezondheid: “Elke dag blootge­steld worden aan rook van houtkachel is pak ongezonder”

  Exact één week na de grote bosbrand op het Klein Schietveld maken we de balans op. 500 hectare bosgebied ging in vlammen op, met zware gevolgen voor het milieu. Maar hoe zit dat met de gevolgen voor onze gezondheid, op lange en korte termijn? Hoe gevaarlijk is het om deze rook in te ademen? Emeritus professor Toxicologie en Pneumologie Benoit Nemery (KU Leuven) geeft duiding. “Bij een hoge concentratie rook over een lange termijn treedt er niet alleen schade op aan de longen, maar ook aan het hart en de bloedvaten.”
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'