Koffie-expert Peter Hernou.
Volledig scherm
PREMIUM
Koffie-expert Peter Hernou. © Steven Richardson

Welke koffiebonen zijn het lekkerst? Koffiekenner proeft 14 soorten uit de supermarkt

Onze eigen koffiemachine heeft die van de werkvloer tijdelijk vervangen, en dan willen we onszelf liefst wel wat verwennen tijdens de voor- en namiddagpauzes. De koffiebonen die je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, hebben sowieso een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.”

9 reacties

 • Karima Bouyaghroumni

  1 maand geleden
  de experts van koffie maken zijn toch de italianen ja de manier van van branden zijn belangerijk voor een goede kop koffie ook de dosering van water en temperatuur ik vindt illy en lavazza kofie bonen top kwaliteit en kunnen niet tippen aan de bonen van douwe egberts of rombout illy koffie bonen komen in verschillende manieren van branden speciaal blend voor espreso,desert mokka enz heerlijk geur en smaak de juiste branding voor elke soort ik zelf heb een illy koffie machine lekkere kop koffie
 • Karima Bouyaghroumni

  3 maanden geleden
  illy en lavaza koffie bonen heerlijk om er mee koffie te zetten ze zijn volgens de regels van de kunst gebrand bij het openen van het pak aangename geur mooie gelijke bonen datum van branden en houwbaarheid staat op de verschillende soorten vb voor espresso of desert elke keer geniet je van de zelfde koffie ervaring koffie zetten is kunst te veel of te weinig water kan de smaak ook be invloed worden en ook de hoeveelheid bonen de italianen maken toch de beste koffie klaar njam en genieten
 • Michel Van der Hoydowch

  3 maanden geleden
  Blinde proevers waren in de wolken van mijn Aldi Moka. Wel in frigo en goed afgesloten bewaren na openen vacuüm pak.
 • Mark Peeters

  4 maanden geleden
  Bij mijn weten voor iedereen verschillend, en daarvoor moet je geen expert zijn!
 • Koenraad Verstraeten

  4 maanden geleden
  De rode Dessert van Carrefour is hele goeie! En de échte top blijft natuurlijk de Illy en Lavazza koffie. In de horeca vind men soms nog de Kimbo; lekkerrr!! In het Antwerpse vindt men dan weer de Mokkafina en een nieuw particulier koffiebranderijtje; Andy! Bestaat er nog Succes-koffie?? Die vond je vooral in de resto's terug. Voor al de rest kom ik niet buiten! Schol!!
 1. Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”
  PREMIUM

  Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziek­ten”

  Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet je en drink je dan het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden?
 2. Stoppen met roken uit schrik voor corona? Dit is het advies van de tabacoloog
  PREMIUM

  Stoppen met roken uit schrik voor corona? Dit is het advies van de tabacoloog

  Stoppen met roken: het is traditioneel één van de meest gemaakte goede voornemens voor de gezondheid. Maar terwijl in onze buurlanden meer rokers van hun slechte gewoonte af willen omwille van corona, zien tabacologen bij ons eerder het omgekeerde. “Rokers roken vandaag meer dan in normale tijden én ze zijn vaak niet bereid om nu te stoppen”, zegt tabacoloog Els Bosch. Ze legt uit hoe je tóch neen kan zeggen tegen de sigaretten én doorprikt enkele veelgehoorde fabels over (stoppen met) roken.
 3. Hoe herken je een goed pak koffiebonen in de winkel? Koffiekenner Peter Hernou geeft advies
  PREMIUM

  Hoe herken je een goed pak koffiebo­nen in de winkel? Koffieken­ner Peter Hernou geeft advies

  De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt naar aanleiding van de Internationale Dag van de Koffie (jaarlijks op 1 oktober) uit hoe je een goed pak koffiebonen in de winkel kan herkennen en hoe je de kwaliteit kan checken. ““De houdbaarheidsdatum op het pak koffie zegt alleszins niets over de versheid.”