Koffie-expert Peter Hernou.
Volledig scherm
PREMIUM
Koffie-expert Peter Hernou. © Steven Richardson

Welke koffiebonen zijn het lekkerst? Koffiekenner proeft 14 soorten uit de supermarkt

Onze eigen koffiemachine heeft die van de werkvloer tijdelijk vervangen, en dan willen we onszelf liefst wel wat verwennen tijdens de voor- en namiddagpauzes. De koffiebonen die je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, hebben sowieso een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.”

9 reacties

 • Karima Bouyaghroumni

  1 jaar geleden
  de experts van koffie maken zijn toch de italianen ja de manier van van branden zijn belangerijk voor een goede kop koffie ook de dosering van water en temperatuur ik vindt illy en lavazza kofie bonen top kwaliteit en kunnen niet tippen aan de bonen van douwe egberts of rombout illy koffie bonen komen in verschillende manieren van branden speciaal blend voor espreso,desert mokka enz heerlijk geur en smaak de juiste branding voor elke soort ik zelf heb een illy koffie machine lekkere kop koffie
 • Karima Bouyaghroumni

  1 jaar geleden
  illy en lavaza koffie bonen heerlijk om er mee koffie te zetten ze zijn volgens de regels van de kunst gebrand bij het openen van het pak aangename geur mooie gelijke bonen datum van branden en houwbaarheid staat op de verschillende soorten vb voor espresso of desert elke keer geniet je van de zelfde koffie ervaring koffie zetten is kunst te veel of te weinig water kan de smaak ook be invloed worden en ook de hoeveelheid bonen de italianen maken toch de beste koffie klaar njam en genieten
 • Mich Vanderhoydonck

  1 jaar geleden
  Blinde proevers waren in de wolken van mijn Aldi Moka. Wel in frigo en goed afgesloten bewaren na openen vacuüm pak.
 • Mark Peeters

  2 jaar geleden
  Bij mijn weten voor iedereen verschillend, en daarvoor moet je geen expert zijn!
 • Koenraad Verstraeten

  2 jaar geleden
  De rode Dessert van Carrefour is hele goeie! En de échte top blijft natuurlijk de Illy en Lavazza koffie. In de horeca vind men soms nog de Kimbo; lekkerrr!! In het Antwerpse vindt men dan weer de Mokkafina en een nieuw particulier koffiebranderijtje; Andy! Bestaat er nog Succes-koffie?? Die vond je vooral in de resto's terug. Voor al de rest kom ik niet buiten! Schol!!
 1. Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”
  PREMIUM

  Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziek­ten”

  Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet je en drink je dan het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden?
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.