Johan Museeuw deed voor ons de test: welke koersfiets is je geld waard?
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Museeuw deed voor ons de test: welke koersfiets is je geld waard? © Photo News

Welke koersfiets past bij jou? En welke is je geld waard? Johan Museeuw doet de test en geeft advies: “Laat fietsenhandelaar lichaamsanalyse doen”

De zomer is hét seizoen voor de wielertoerist. Voor wie wil beginnen met langere sportieve tochten geeft ex-wielerkampioen Johan Museeuw advies over de aankoop van een passende koersfiets. Hoe duur is zo’n fiets? En wat met onderhoud? De wielerlegende testte ook zeven koersfietsen en gaf ze op basis van design, comfort en materialen een score op tien.

 1. Valt je ketting eraf of staat je zadel niet meer goed? Zo fix je de meest voorkomende fietsproblemen volgens voormalig veldritkampioen Klaas Vantornout
  PREMIUM

  Valt je ketting eraf of staat je zadel niet meer goed? Zo fix je de meest voorkomen­de fietspro­ble­men volgens voormalig veldritkam­pi­oen Klaas Vantornout

  Een deugddoende fietstocht is voor veel mensen dé manier om optimaal van een zomerse vakantiedag te genieten. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen geeft tegenwoordig avondles in fietsen herstellen, geeft crosslessen aan kinderen en werkt voor Fietsen Opsomer in Wingene. Hij leert je met woord en beeld de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er weer op te legt zonder je handen al te vuil te maken.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).