©Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© ©Carline Vandercruyssen

Welke granola uit de supermarkt is het gezondst? Diëtiste Sanne Mouha test twaalf merken

Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola bowls’. Maar is granola wel gezond? En welke voedingswaarde heeft een portie granola? Diëtiste Sanne Mouha test 12 granola-mixen uit de supermarkt. “Een portie met yoghurt en wat vers fruit is een gezonde keuze, een grote granola smoothie bowl van gemixt fruit, chocolade en karamel is dat niet.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveranciers van maaltijdboxen vergeleken
  PREMIUM

  HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveran­ciers van maaltijd­boxen vergeleken

  HelloFresh is een van de grote winnaars van de coronacrisis: het Duitse bedrijf zag zijn omzet in het coronajaar ruimschoots verdubbelen. Maar HelloFresh is niet de enige leverancier van maaltijdboxen. Welke verschillen zitten er tussen leveranciers? En is de ene box zijn geld meer waard dan de andere? Wij keuren de kwaliteit, verpakking en originaliteit van telkens drie gerechten bij de zes grootste aanbieders.
 2. “Calorieën in hamburger gelijk aan 5,5 km hardlopen”: voedingsexpert vertelt hoelang je moet sporten om je favoriete snack te verbranden
  PREMIUM

  “Calorieën in hamburger gelijk aan 5,5 km hardlopen”: voedingsex­pert vertelt hoelang je moet sporten om je favoriete snack te verbranden

  De meeste mensen letten niet echt op de calorieën op de verpakkingen van voedingswaren. Maar wat als je favoriete snacks gelabeld zouden worden met bewegingslabels? Zou dat invloed hebben op onze eetgewoontes? Voedingswetenschapper Hella Van Laer vindt het alvast een goed idee: “Meer dan de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Het is dus tijd voor drastischere maatregelen.”