“Vaak nemen kandidaten de clichés in vacatureteksten gewoon over."
Volledig scherm
“Vaak nemen kandidaten de clichés in vacatureteksten gewoon over." © Pexels

Welke clichés worden het meest gebruikt op cv’s?

JobsZet jij in je cv dat je gemotiveerd, sociaal of collegiaal bent? Dan ben je niet de enige. Sommige clichés worden heel vaak gebruikt. Maar is dat per se een slechte zaak? Wanneer zijn clichés nuttig? En hoe val je alsnog op met je cv? Jobat.be vroeg het aan senior recruitment manager Thomas Nuyts. 

 1. Lies (42) bouwde een oud vrachtschip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Lies (42) bouwde een oud vracht­schip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”

  Lies (42) woont met haar kinderen op het water, in een verbouwd vrachtschip dicht bij het Gentse centrum. Door de grote oppervlakte verdeeld over verschillende niveaus en de rijkelijke lichtinval, heeft de woonboot de allure van een villa. “Een appartement in de stad lag boven mijn budget. Een boot heeft een lagere vierkantemeterprijs”, legt ze uit. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen.
 2. Last van hoofdpijn of darmklachten? Expert legt uit hoe yoga kan helpen en deelt 7 oefeningen voor beginners
  PREMIUM

  Last van hoofdpijn of darmklach­ten? Expert legt uit hoe yoga kan helpen en deelt 7 oefeningen voor beginners

  Het levert een soepel lichaam op, werkt stressverlagend én je wordt er sterker van. Giet al die gezondheidsvoordelen in pilvorm, en de farma-industrie zou er miljoenen mee verdienen. Maar nee, hoor, het is helemaal gratis. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is ... een yogamatje. Maar hoe start je met yoga? En wat voor oefeningen passen het best bij jou? Yogalerares Ine Maes geeft raad aan starters en deelt de beste oefeningen. “Begin met drie keer per week vijf à tien minuten, en bouw dan rustig op.”