Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Weer fit tegen de zomer? Zo kan een activity tracker je helpen

MultimediaAls je hele dagen aan de laptop zit is het belangrijk om af en toe naar buiten te trekken om te bewegen en sporten. Maar moet je daarvoor een activity tracker kopen of is een smartphone voldoende? Onze techredacteur zocht het voor je uit.

 1. Eneco wil gaskraan dichtdraaien: hoeveel meer of minder zal je betalen?
  Energie

  Eneco wil gaskraan dichtdraai­en: hoeveel meer of minder zal je betalen?

  Energiebedrijf Eneco wil tegen 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom plannen ze hun gascentrales te sluiten, geen cv-ketels meer te verkopen en hernieuwbare energie te stimuleren. Daarin ziet het energiebedrijf ook een belangrijke rol voor de overheid. De heffingen en belastingen op de stroomfactuur wegen volgens hen te hard door, terwijl we in vergelijking met onze buurlanden net weinig lasten betalen voor ons aardgasverbruik. Mijnenergie.be zocht uit wat er verandert als we meer bijkomende kosten zouden betalen voor aardgas dan voor elektriciteit.
 2. Overweeg je om een boot te kopen? Dit moet je weten volgens experts: “Een op de vijf eigenaars is in overtreding”
  PREMIUM

  Overweeg je om een boot te kopen? Dit moet je weten volgens experts: “Een op de vijf eigenaars is in overtre­ding”

  Belgen kopen massaal boten, waterscooters en dies meer. “Alleen al in mei kregen we 800 aanvragen om een vaartuig te registreren, en aan zee hebben we in 8 van de 10 kustgemeenten extra insteekzones moeten voorzien”, zegt Eric Hiele van de pleziervaartinspectie. Hij spreekt zelfs van ware coronaboom. Maar wat moet je weten voor je een boot(je) koopt? Waar loopt het vaak mis en hoe voorkom je dat? Experts leggen het uit, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt.
 3. Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhouden: "Gelukkig krijg ik een werkloosheidsuitkering"
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhou­den: "Gelukkig krijg ik een werkloos­heids­uit­ke­ring"

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Via afstandsonderwijs schoolde Karolien (32) zich om tot diëtiste, maar door haar scheiding moet ze nu ook op zoek naar een job in loondienst totdat haar praktijk echt begint te draaien. “Als opstartende zelfstandige en alleenstaande mama moet ik nu elke maand een beetje van mijn spaargeld snoepen.” Ze vertelt hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.