Steven en Kathy bouwden een huisje in de Lilse bossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven en Kathy bouwden een huisje in de Lilse bossen. © Grégoire De Poorter

“We wilden het absolute maximum halen uit de toegelaten 80 m²”: Steven en Kathy bouwden een luxechalet in het bos

Om Steven en Kathy een bezoek te brengen trok onze woonexpert Björn Cocquyt de Lilse bossen in. Het koppel heeft er een weekendverblijf gebouwd met maar liefst negen raamgevels. En met respect voor de natuur. “Iedereen die hier komt is overdonderd. Door het huisje, en door het groen.”

 1. “51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energielabel”: Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies
  PREMIUM

  “51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energiela­bel”: Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies

  Het klimaat wordt ongetwijfeld beter door het verplichten van energielabels, maar wat doet het met mijn portemonnee tegen 2030? Geert Flipts van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap gidst je op weg naar ambitieuzere EPC-waarden met premies, renteloze leningen, tools en nuttige tips voor wie een woning zoekt. “Soms kan 3.000 à 4.000 euro volstaan om van een E of F een D te maken.”
 2. Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieniveau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieni­veau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Wegen de laatste loodjes richting de vakantie zwaar en kan je nog wel wat extra energie gebruiken om er te geraken? “Dan zijn smoothies en juices misschien wel handig”, vertelt Anna Santens. “Eén keer een juice drinken, zal geen verschil maken, maar geef het een tijdje een kans en je zal je energieker voelen.” Ze tipt hoe je de meeste voedingsstoffen overhoudt tijdens het blenden, geeft tips voor beginners en deelt 3 recepten mét effect.
 3. Marie Michielssen van interieurbedrijf Serax deelt haar beste decoratietips: “Kies niet voor een kant-en-klare inrichting”
  PREMIUM

  Marie Michiels­sen van interieur­be­drijf Serax deelt haar beste decoratie­tips: “Kies niet voor een kant-en-kla­re inrichting”

  Ze kijkt graag bij mensen binnen wanneer ze ’s avonds op straat wandelt, vindt kindertekeningen aan de muur magisch en heeft een zwak voor rust en harmonie. Marie Michielssen, creatief brein van interieurbedrijf Serax, ademt interieur uit. Ze weet perfect hoe een inrichting een ziel krijgt. En haar meest beproefde tips deelt ze nu met ons, van de grootste fout die je kan maken tot de manier om je persoonlijke stijl te vinden. “Een oude lampadaire vind ik gezelliger dan één grote luster die brandt.”