Steven en Kathy bouwden een huisje in de Lilse bossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven en Kathy bouwden een huisje in de Lilse bossen. © Grégoire De Poorter

“We wilden het absolute maximum halen uit de toegelaten 80 m²”: Steven en Kathy bouwden een luxechalet in het bos

Om Steven en Kathy een bezoek te brengen trok onze woonexpert Björn Cocquyt de Lilse bossen in. Het koppel heeft er een weekendverblijf gebouwd met maar liefst negen raamgevels. En met respect voor de natuur. “Iedereen die hier komt is overdonderd. Door het huisje, en door het groen.”

 1. “51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energielabel”: Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies
  PREMIUM

  “51% Vlaamse woningen blijft steken op E- of F-energiela­bel”: Expert toont de weg naar A én geeft advies over subsidies

  Het klimaat wordt ongetwijfeld beter door het verplichten van energielabels, maar wat doet het met mijn portemonnee tegen 2030? Geert Flipts van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap gidst je op weg naar ambitieuzere EPC-waarden met premies, renteloze leningen, tools en nuttige tips voor wie een woning zoekt. “Soms kan 3.000 à 4.000 euro volstaan om van een E of F een D te maken.”
 2. Marie Michielssen van interieurbedrijf Serax deelt haar beste decoratietips: “Kies niet voor een kant-en-klare inrichting”
  PREMIUM

  Marie Michiels­sen van interieur­be­drijf Serax deelt haar beste decoratie­tips: “Kies niet voor een kant-en-kla­re inrichting”

  Ze kijkt graag bij mensen binnen wanneer ze ’s avonds op straat wandelt, vindt kindertekeningen aan de muur magisch en heeft een zwak voor rust en harmonie. Marie Michielssen, creatief brein van interieurbedrijf Serax, ademt interieur uit. Ze weet perfect hoe een inrichting een ziel krijgt. En haar meest beproefde tips deelt ze nu met ons, van de grootste fout die je kan maken tot de manier om je persoonlijke stijl te vinden. “Een oude lampadaire vind ik gezelliger dan één grote luster die brandt.”
 3. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.