Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue. © Rudi Van Beek

Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt

De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.”

20 reacties

 • Lodewijk Verborgt

  6 dagen geleden
  Wat hij lekker vindt hoeft daarom iemand anders niet lekker te vinden
 • Gerry Cle

  7 dagen geleden
  @Roger Gilis: bedankt voor de tip. Ik ga dat zeker eens proberen.
 • Ronny Cuypers

  7 dagen geleden
  De enige lekker saus is degene zie je zelf het lekkerst vindt. Niet wat voor iemand anders het lekkerst is.
 • Erwin De Meyer

  1 week geleden
  Een foto vol reclame. De bakkunsten is bijzaak.
 • niki peeters

  1 week geleden
  Diene bellings is het wel wat aan het uithangen! Elke keer als hij ergens gaat eten zit hij collega’s af te breken en te vernederen in de media als het hem niet aanstaat. De meeste van onze moeders, grootmoeders maken minstens even goed eten als hij, misschien zelfs beter, hij is nu niet bepaald de beste chef van het land, ook al wilt hij wel doen alsof het zo is. Ik werk zelf in de horeca en er word veel gelachen met die gast...
 1. 1 miljoen Belgen zijn slechthorend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? En valt het te genezen?
  PREMIUM

  1 miljoen Belgen zijn slechtho­rend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope?

  Ruim een miljoen Belgen zijn slechthorend, ongeveer drie miljoen kampen met tinnitus of oorsuizingen, onder wie steeds meer jongeren. “Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen”, zegt professor Bart Vinck. Maar ook in coronatijd zijn je oren niet veilig, omwille van de alomtegenwoordige oortjes. Hij vertelt hoe je gehoorschade zoveel mogelijk kan beperken en twintiger Maarten getuigt over zijn jarenlange strijd tegen tinnitus. “Ik hoor voortdurend een zeer hoge fluittoon in het midden van mijn hoofd waardoor ik amper inslaap.”
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden