"Een groot deel van de winderigheid is ook een product van de vergisting van voeding", zegt professor Danny De Looze.
Volledig scherm
PREMIUM
"Een groot deel van de winderigheid is ook een product van de vergisting van voeding", zegt professor Danny De Looze. © Getty Images/Thomas Verfaille

Wat leg je best niet in je winkelkar om winderigheid en boeren te vermijden? Professor maag- en darmziekten geeft advies

We doen het met zijn allen, jong en oud, man of vrouw of X: lichaamsgassen lossen. Wat onze achterdeur betreft, laten we gemiddeld zelfs zo’n 12 tot 25 winden per dag. Professor maag- en darmziekten Dr. Danny De Looze (UZ Gent) legt uit waar die gassen vandaan komen, of dat nu eigenlijk erg is en wat we ertegen kunnen doen (voor het geval dat nodig is).

 1. Hoe herken je een frauduleuze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”
  PREMIUM

  Hoe herken je een frauduleu­ze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”

  Voor de dag van de webshop – vandaag, 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor e-commerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op eindigend op '.be’ opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
 2. Groentekok Frank Fol test schilmesjes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”
  PREMIUM

  Groentekok Frank Fol test schilmes­jes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”

  Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema.