Volledig scherm
PREMIUM
© Walls Vastgoed, Coprimmo, Immo Thiers

Wat krijg je voor een huis van 325.000 euro in hartje Antwerpen? Onze woonexpert zoekt uit hoeveel je betaalt per provincie

Afgelopen jaar betaalde je in Vlaanderen gemiddeld 306.629 euro voor een huis, ofwel 19.000 euro meer dan in 2019 (+ 6,7%). Appartementen werden ook 15.000 euro duurder (+ 6,5%) en kosten nu 247.562 euro. Wat krijg je momenteel voor dat geld? En wat zijn de verschillen per provincie? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht het uit. 

7 reacties

 • Giuseppe Casto

  6 dagen geleden
  De makelaars worden er rijker van. je zou gek zijn om in deze tijd iets te kopen en uw hele leven op te draaien voor de staat
 • Willy Scholaart

  1 week geleden
  Wij ouderen kochten grond en bouwden een huis, verdienden in de jaren 60 nog geen 1.5 Euro per uur! Ben de eerste keer op reis geweest toen ik de 30 al gepasseerd was en werkte gemiddeld 13 a 14 uur per dag en in de weekends en vakantie aan ons huis, zonder hulp van de ouders en betaalden 12 % intrest aan de bank op een lening van 20 jaar, en nu zou ik moeten compassie hebben met de jongeren die volledig boven hun stand leven en steen en been klagen en het geld van de bank bijna gratis krijgen.
 • Stefaan Dewinter

  1 week geleden
  @Jules Vermeers Niet vergeten dat de meeste mensen leningen hebben bij de bank tot wel 30 jaar ( mijn ouders betaalden destijds 20 jaar op hun woning af ) De meesten krijgen van de ouders wel iets of hebben al iets gespaard en zodoende lukt dat wel misschien beiden ook werken dus dubbele inkomsten.En ja huren is inderdaad weggesmeten geld je kan dat beter gebruiken voor een afbetaling.
 • Jules Vermeers

  1 week geleden
  Ik vraag me toch af hoe de mensen dit allemaal kunnen blijven betalen zo duur en dan nog al de rest van de levenskosten moeten allemaal heel rijke mensen zijn maar ik geef ze gelijk huren is gewoon geld weggooien en ook de huurprijzen mens waar halen ze daar hun prijzen op de goudmarkt zou je denken.
 • Bart Remaut

  1 week geleden
  En ik dacht dat ze beweerden dat de prijzen van de huizen gingen zakken na de afschaffing van de woonbonus? Heb het nooit willen geloven en zo zie je maar dat we voor de zoveelste keer belogen en bedrogen worden door de Belgische regering.
 1. “Een tweede eigendom is een van de beste investeringen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt
  PREMIUM

  “Een tweede eigendom is een van de beste investerin­gen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt

  Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. Bovendien gaan mensen steeds meer huren. Denk jij er ook aan om iets te kopen om nadien te verhuren, maar geen idee hoe, wat en waar? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zet je graag op weg en beantwoordt je meest prangende vragen. “Bij investeringsvastgoed is de locatie nog meer van tel.”
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter