Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat kost een opblaasbare jacuzzi of plunge pool? Dit zijn acht alternatieven voor een zwembad in je tuin

De komende week komt het kwik weer vlotjes boven de 20 graden uit. En wat is er dan heerlijker dan een frisse duik? Gelukkig hoef je geen een ongelimiteerd budget of veel plaats te hebben om afkoeling te vinden in eigen tuin. Wij zochten acht alternatieven voor een privézwembad en leggen uit wat het je kost en hoe je het onderhoudt. 

 1. Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt
  PREMIUM

  Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt

  Je bent 50 jaar en je wilt een huis kopen, voor jezelf of om te verhuren. Of je wil misschien renoveren of een vakantieverblijf in het buitenland kopen. Wist je dat je dan jouw extralegaal pensioen kan gebruiken om dat te financieren? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit hoe je het aanpakt. “Een vastgoedinvestering doen via je pensioenreserve is niet alleen een manier om het je financieel wat makkelijker te maken, je doet er zelfs fiscale voordelen mee.”
 2. Is chloor noodzakelijk? En hoe krijg je de pH-waarde op peil? Expert legt uit hoe je je zwembad zomerklaar maakt en wat dat je kost
  PREMIUM

  Is chloor noodzake­lijk? En hoe krijg je de pH-waarde op peil? Expert legt uit hoe je je zwembad zomerklaar maakt en wat dat je kost

  Ben jij een van die geluksvogels met een eigen zwembad in de tuin? En kijk je uit naar de eerste, frisse plons in het diepe, als het weer straks stralend en warm wordt? Mooi. Eerst moet je je zwembad klaarmaken voor het nieuwe seizoen, natuurlijk. Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden, helpt je op weg en legt uit met welke kosten je rekening moet houden. “In het water van een zwembad zitten allerlei resten, zelfs als je daar niets van merkt.”