Kinesist Lieven Van Maesschalck beantwoordt tien vragen over fit- en gezondheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinesist Lieven Van Maesschalck beantwoordt tien vragen over fit- en gezondheid. © Shutterstock / Carline Vandercruyssen

Wat kan je doen tegen manboobs? En welke sport zorgt voor het meeste gewichtsverlies? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft tips voor een fit en gezond lichaam

Op warme zomerdagen is de verleiding groot om het wat rustiger aan te doen en onze training te skippen voor een zonnig terras. Maar na de zomer heb je misschien spijt wanneer je daar de gevolgen van ziet. Hoe pak je manboobs aan en bouw je een conditie op? Topkinesist Lieven Maesschalck beantwoordt tien lezersvragen over een duurzame, sportieve levensstijl.

 1. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.
 2. De 15 meest gemaakte fouten in de fitness: “Buikspieroefeningen helpen niet om buikvet weg te krijgen”
  PREMIUM

  De 15 meest gemaakte fouten in de fitness: “Buikspier­oe­fe­nin­gen helpen niet om buikvet weg te krijgen”

  Begin je te fitnessen zonder begeleiding? Let dan goed op hoe je aan de slag gaat met al die gewichten en apparaten. “Te weinig of te veel rust tussen je oefensessies geeft je meer risico op overbelasting en blessures, of verlaagt je trainingsrendement”, zeggen Julien Prudhomme en Stijn Morand, high performance coaches en personal trainers bij Move to Cure, de sportkliniek van Lieven Maesschalck. Dit zijn de valkuilen.