Lieven Maesschalck
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck © Steven Richardson

Wat is het effect van één glas witte wijn? En heeft het nut om baantjes te zwemmen tijdens je vakantie? Lieven Maesschalck beantwoordt lezersvragen

Een reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. Tijdens de vakantie kan het een hele klus zijn om te blijven sporten. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende sportvragen en legden deze voor aan Lieven Maesschalck en zijn team: ga je het best ’s morgens of ’s avonds lopen? En hoe kan je voorkomen dat je tijdens het wandelen pijnlijke knieën krijgt? Deze tien vragen haalden de eindmeet.

 1. Onweer op komst? Vlei je in de zetel voor deze nieuwe streamingtoppers

  Onweer op komst? Vlei je in de zetel voor deze nieuwe streaming­top­pers

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met een reboot van het populaire ‘Doogie Howser, M.D.’ getiteld ‘Doogie Kamealoha’ (Disney+), een flinke portie wielernostalgie in ‘Regenboog’ (Streamz) en het bloedstollende laatste seizoen van ‘Lucifer’ (Netflix). Dit is onze streaming top 5!
 2. “Ooit was hier het Armhuis voor minderbedeelde kinderen”: In deze originele panden kun je nu wonen
  PREMIUM

  “Ooit was hier het Armhuis voor minderbe­deel­de kinderen”: In deze originele panden kun je nu wonen

  Ooit van gedroomd om te wonen in een voormalige school, kerk, kasteel, fabriek of ander groot gebouw? Tal van zulke gebouwen komen leeg te staan en krijgen na herbestemming een nieuw leven. Je krijgt dan te kans om te wonen in een pand vol geschiedenis, met grote erfgoedwaarde. “Maar als je zelf zo’n gebouw koopt om een nieuwe bestemming aan te geven, kun je maar beter goed voorbereid zijn”, zegt woonexpert Björn Cocquyt.