Dokter legt uit wat die knobbel aan je grote teen precies en hoe je het probleem kan oplossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter legt uit wat die knobbel aan je grote teen precies en hoe je het probleem kan oplossen. © shutterstock / rv

Wat is die grote knobbel aan je teen en hoe krijg je die weg? “In het slechtste geval groeit je tweede teen scheef”

Heb jij last van een knobbel aan je grote teen? Dan ben je zeker niet alleen, want ongeveer 33 procent van de bevolking krijgt er ooit mee te maken. “De klachten kunnen zelfs al beginnen op 15 jarige-leeftijd”, legt dr. Tom Lootens uit, orthopedisch specialist in het AZ Maria Middelares. Wat kan je doen om een knobbel te vermijden? En hoe los je het medisch probleem op als je er last van hebt? De dokter deelt concrete tips.

 1. GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”
  PREMIUM
  Getest

  GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”

  Met zijn Spring bewijst Dacia wat we in deze rubriek al meermaals schreven: dat het concept van de ‘EV’ veel geschikter is als tweede gezinswagen voor om en bij de deur, dan als eerste en grote auto in het gezin. En dat de prijsstijgingen in de autosector pijn doen. “Toch is dit volgens mij het geknipte model voor wie de stap naar elektrisch rijden wil zetten,” vindt onze autospecialist Joost Bolle.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.