Charlotte Fox Weber
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Fox Weber © Joel Hoylaerts / Photonews

Wat heeft een mens nodig om gelukkig te zijn? Psychotherapeute lijst 12 verlangens op: “Verbinding is net zo essentieel voor ons als eten”

Charlotte Fox Weber is hoofd Psychotherapie bij ‘The School of Life’ in Londen. Jarenlang werkte ze met duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking. “Zij brachten me allemaal iets bij over wat het betekent om te leven en om mens te zijn.” Vanuit haar ervaringen heeft de psychotherapeute nu onze twaalf diepste verlangens gecatalogeerd. Van liefhebben en erbij horen, tot winnen. “Door die te doorgronden, krijgen we onszelf terug.”

  1. "Er is maar één iemand die mijn pantser heeft kunnen doorbreken": de levenslessen van psychiater Dirk De Wachter
    PREMIUM
    BV

    "Er is maar één iemand die mijn pantser heeft kunnen doorbreken": de levensles­sen van psychiater Dirk De Wachter

    “Ik durf niet te zeggen dat er goed nieuws was, ik zeg liever dat er geen slecht nieuws was.” Het zijn de woorden van psychiater Dirk De Wachter (62), bij wie een jaar geleden kanker werd vastgesteld. Al noemt de psychiater zich - ondanks alles - toch een “contente mens”. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij over de lessen die het leven hem leerde, het overlijden van zijn ouders en dankbaarheid voor zijn echte grote liefde. “Voor ik mijn vrouw leerde kennen, dacht ik dat ik iedereen kon missen.”