Tuinexperte Laurence Machiels
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels © Inge Hofmans / Steven Richardson

Wat doe je tegen klaver en mierennesten in je gras? Tuinexperte beantwoordt de 10 meest gestelde gazonvragen

Dat veel mensen graag een piekfijn gazon willen bleek uit de vele vragen die jullie hebben ingestuurd voor onze tuinexperte Laurence Machiels. Die bewijzen ook dat soms een uitdaging is om een prachtig groen grastapijt te creëren én te onderhouden. Het juiste advies kan dan een wereld van verschil maken. Hier lees je het antwoord op de tien meest prangende gazonvragen. “Elk jaar je gazon verticuteren is niet goed voor je gras.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Wil je een robotmaaier kopen? Tuinexperte vertelt waarop je moet letten en zet haar favoriete modellen op een rij: “Sommige toestellen produceren 60 dB, wat storend wordt door het hoge aantal maaiuren”
  PREMIUM

  Wil je een robotmaai­er kopen? Tuinexper­te vertelt waarop je moet letten en zet haar favoriete modellen op een rij: “Sommige toestellen produceren 60 dB, wat storend wordt door het hoge aantal maaiuren”

  De verkoop van robotmaaiers blijft maar stijgen, al minstens 1 op de 10 Belgen heeft er één. Niet verwonderlijk, want een robotmaaier is erg tijdbesparend, zorgt voor een altijd net gazon, maakt nauwelijks lawaai en spaart je een pak grasafval uit. Maar welke schaf je je best aan? Dit is de keuze van onze tuinexperte Laurence Machiels.
 2. Onweer op komst? Vlei je in de zetel voor deze nieuwe streamingtoppers

  Onweer op komst? Vlei je in de zetel voor deze nieuwe streaming­top­pers

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met een reboot van het populaire ‘Doogie Howser, M.D.’ getiteld ‘Doogie Kamealoha’ (Disney+), een flinke portie wielernostalgie in ‘Regenboog’ (Streamz) en het bloedstollende laatste seizoen van ‘Lucifer’ (Netflix). Dit is onze streaming top 5!