Wie terugkeert uit zo’n rode zone moet een PCR-test laten afnemen en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie terugkeert uit zo’n rode zone moet een PCR-test laten afnemen en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan. © Getty Images

Wat als je reisbestemming een rode zone wordt? "Wie boekt via een touroperator kan zijn vakantie vaak kosteloos wijzigen”

Heel wat gebieden in Europa kleuren rood omwille van corona, al schrikken die rode zones almaar minder reizigers af om er hun vakantie door te brengen. Maar wat als je toch geen zin hebt om naar zo'n zone te reizen omdat je nog niet volledig gevaccineerd bent en niet in quarantaine wil bij thuiskomst? Onze reisexpert Johan Lambrechts lijst de mogelijkheden op.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Waar eet... arbeidseconoom Stijn Baert (38): “Ik maak er een sport van om de lekkerste biefstuk-friet van het land te spotten”

  Waar eet... arbeidseco­noom Stijn Baert (38): “Ik maak er een sport van om de lekkerste bief­stuk-friet van het land te spotten”

  Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: professor ­arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). “Ik ben allesbehalve een fan van zalfjes, mousses en vergeten groenten op mijn bord. Geef mij maar de ‘brute’ Vlaamse keuken. Niets heerlijker dan een restaurant waar je ruikt dat ze hun ­frieten in ossenvet bakken.”