Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie. © Getty Image/Photo News

Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkingen? Vaccinatie-expert beantwoordt 9 prangende vragen

Op dit moment krijgt een groot aantal mensen een derde coronaprik. Maar voor wie is die nodig, welke combinaties met de vorige vaccins zijn mogelijk en moeten we weer rekening houden met tijdelijke bijwerkingen als hoge koorts? Veelgestelde vragen, die we hebben voorgelegd aan Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie.

  1. “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?
    PREMIUM

    “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?

    Koken voor je gepensioneerde buurvrouw, een alleenstaande moeder met financiële problemen of een niet-erkende politiek vluchteling in je de buurt? Het zorgt voor verbinding én maakt voor de mensen die je helpt een enorm verschil. Bert, Leyla en Carl vertellen hoe zij startten met solidair koken en waarom ze er zoveel voldoening uit halen. “Ik weet hoe moeilijk het is als niemand je helpt als je machteloos bent. Maar ook hoe goed het voelt als er wél een helpende hand is.”