Marc Schoofs
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Schoofs © Mine Dalemans

"Wacht niet te lang voor je reageert, intussen kan de gevolgschade oplopen": wat te doen bij zeer ernstige bouwproblemen

De eigenaars van het onbewoonbaar verklaarde flatgebouw in Sint-Truiden weten na twee maanden onzekerheid nog altijd niet of en hoe ze vergoed zullen worden. “Zulke zaken kunnen erg lang aanslepen”, zeggen zowel advocaat Marc Schoofs als gerechtelijk deskundige Luc Hens. Dankzij hun jarenlange ervaring met bouwdossiers kunnen ze antwoord geven op de grote vraag die nu bij iedereen leeft: “Hoe vermijd je dat je in zo’n nachtmerrie terechtkomt?”

 1. 25 Truiense gezinnen moeten rottend appartementencomplex uiterlijk tegen zaterdag verlaten
  Sint-Truiden

  25 Truiense gezinnen moeten rottend appartemen­ten­com­plex uiterlijk tegen zaterdag verlaten

  De 25 Truiense gezinnen die eerder deze week op straat belandden, moeten uiterlijk tegen zaterdag hun onbewoonbaar verklaarde appartementencomplex op de Luikersteenweg verlaten. Dat heeft waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) officieel in een burgemeesterbesluit beslist. Om de bewoners toch zoveel mogelijk te ontlasten, belooft de stad hun verhuis volledig over te nemen in samenwerking met een verhuisfirma.
 2. Zus van architect rotte appartementen vraagt 25 dakloze gezinnen om begrip: “Heel onaangename verrassing”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Zus van architect rotte appartemen­ten vraagt 25 dakloze gezinnen om begrip: “Heel onaangena­me verrassing”

  Twee maanden nadat 25 Truiense gezinnen uit hun appartement in Residentie Platanus op de Luikersteenweg gezet werden, is er nog altijd veel onduidelijkheid. De nieuwbouw van amper zes jaar oud bleek gebouwd te zijn met rotte planken en staat op instorten. Op de vooravond van een algemene infovergadering met de mede-eigenaars kregen de 25 gezinnen een dreigende mail van de zus van de architect in hun mailbox.