Marc Schoofs
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Schoofs © Mine Dalemans

"Wacht niet te lang voor je reageert, intussen kan de gevolgschade oplopen": wat te doen bij zeer ernstige bouwproblemen

De eigenaars van het onbewoonbaar verklaarde flatgebouw in Sint-Truiden weten na twee maanden onzekerheid nog altijd niet of en hoe ze vergoed zullen worden. “Zulke zaken kunnen erg lang aanslepen”, zeggen zowel advocaat Marc Schoofs als gerechtelijk deskundige Luc Hens. Dankzij hun jarenlange ervaring met bouwdossiers kunnen ze antwoord geven op de grote vraag die nu bij iedereen leeft: “Hoe vermijd je dat je in zo’n nachtmerrie terechtkomt?”

 1. 25 Truiense gezinnen moeten rottend appartementencomplex uiterlijk tegen zaterdag verlaten
  Sint-Truiden

  25 Truiense gezinnen moeten rottend appartemen­ten­com­plex uiterlijk tegen zaterdag verlaten

  De 25 Truiense gezinnen die eerder deze week op straat belandden, moeten uiterlijk tegen zaterdag hun onbewoonbaar verklaarde appartementencomplex op de Luikersteenweg verlaten. Dat heeft waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) officieel in een burgemeesterbesluit beslist. Om de bewoners toch zoveel mogelijk te ontlasten, belooft de stad hun verhuis volledig over te nemen in samenwerking met een verhuisfirma.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.