Wanneer de zomer eindigt en de herfst begint, korten de dagen al met zo’n vier minuten.
Volledig scherm
Wanneer de zomer eindigt en de herfst begint, korten de dagen al met zo’n vier minuten. © Getty Images/iStockphoto

Waarom voelen de dagen plots zo donker aan?

Ook al is er geen officiële ‘donkerste periode van het jaar’, voor velen onder ons voelen de maanden van september tot en met december wel zo aan. Maar hoeveel licht rest ons nu nog doorheen de dag? En hoe komt dat de laatste maanden van het jaar zo donker zijn?

 1. Het kerstdiner van André (77) en Liliane (75) voor 15 man kost 277 euro: “De diepvries zit zo vol dat er geen plaats meer is voor ijsblokjes”
  PREMIUM

  Het kerstdiner van André (77) en Liliane (75) voor 15 man kost 277 euro: “De diepvries zit zo vol dat er geen plaats meer is voor ijsblokjes”

  Straks genieten we allemaal van een heerlijk kerstmaal, maar stap binnen in eender welke huiskamer en je zal zien dat het menu altijd verschilt. HLN Eten bezoekt in de eindejaarsperiode gezinnen die inkijk geven in hun kerstbudget en -gewoontes. André Rutten (77) uit Genk heeft een LAT-relatie met zijn vriendin Liliane Jacobs (75). Zoon Jan (53) woont thuis bij zijn vader. Samen koken zij voor 15 mensen, want ook de drie overige kinderen van André komen op 25 december samen met hun gezin over de vloer. “De kinderen stellen altijd voor om de kosten te delen, maar zolang ik het kan blijven betalen doe ik het ook.”
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.