“Mannen zijn veel te onzeker over de lengte van hun penis”, zegt uroloog Sturla Pilskog.
Volledig scherm
PREMIUM
“Mannen zijn veel te onzeker over de lengte van hun penis”, zegt uroloog Sturla Pilskog. © Getty Images

“Waarom mannen na de seks meteen in slaap vallen? Daar is een natuurlijke verklaring voor”: 10 feiten en fabels over de penis

Veel mannen zijn ontevreden over hun penis. Maar hoe denken vrouwen daarover? Wat is ‘normaal’? Hoeveel erecties krijg je per dag? En wat als het daar beneden niet meer lukt? De Noorse uroloog Sturla Pilskog schreef een boek over alles wat mannen én vrouwen moeten weten over het mannelijke geslachtsdeel.

28 reacties

 • Sofie Vanderhoogerheide

  6 maanden geleden
  In een lesbische relatie hebben vrouwen vaker een orgasme omdat zij weten dat vrouwen gemakkelijker een clitoraal dan vaginaal orgasme hebben. Als mannen dat nu eens allemaal zouden weten. Dan hoeven we niks meer te zeggen. En dan moeten ze zich ook geen zorgen maken over de grootte want die doet er niet toe
 • Vera Franck

  6 maanden geleden
  Hij hoeft er niet altijd diep in te schuiven toch . Just vanvoor erin kan ook plezant zijn . En mijne man zaliger die viel nooit direct in slaap . Naspel is ook leute hoor
 • guy vermeulen

  6 maanden geleden
  Met een kleintje kan je in alle hoeken en kantjes kijken , met een grote moeten vele vrouwen er niet van weten. Met een halve centimeter komen ze ook klaar , en sommige met 20cm nooit.
 • Ludovic De Beuckeleer

  6 maanden geleden
  Ferdinat je heb gelijk , de vrouwen zeggen nooit direct wat ze verwachten en willen , alsof de man al het gis werk en de inspanningen moet doen om haar een plezier te doen.
 • eric brack

  6 maanden geleden
  Het is ook een fabel dat mannen direct in slaap vallen na de daad !!
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Diëtiste test 15 kant-en-klare maaltijdsalades uit de supermarkt en deelt een 4/10 en 8/10 uit: “Volwaardige salade die je honger écht stilt”
  PREMIUM

  Diëtiste test 15 kant-en-kla­re maaltijdsa­la­des uit de supermarkt en deelt een 4/10 en 8/10 uit: “Volwaardi­ge salade die je honger écht stilt”

  Handig die maaltijdsalades in de supermarkt: perfect als makkelijke en snelle lunch on te go. Maar zijn die kant-en-klare slaatjes wel zo gezond als we denken? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt er 15 uit de supermarkt in drie categorieën: met garnalen, kaas en kip. “Deze bevat zelfs al de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout voor volwassenen.” Zit er ook een écht goede versie bij? En hoe herken je een vullende maaltijdsalade die je een energiedip bespaart?
 1. “Tien minuten na de krak ziet de penis eruit als een aubergine, gezwollen en blauw”: uroloog legt uit wat een penisbreuk is en hoe je die kunt vermijden
  PREMIUM

  “Tien minuten na de krak ziet de penis eruit als een aubergine, gezwollen en blauw”: uroloog legt uit wat een penisbreuk is en hoe je die kunt vermijden

  Het is een van de ergste nachtmerries van mannen: een penisbreuk. De 29-jarige Karel kreeg ermee te maken tijdens de seks met zijn vriendin. “Plots voelde ik een krak, gevolgd door hevige pijn”, vertelt hij. Uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent) legt uit wat er precies gebeurt bij zo’n ‘fractuur’ én legt uit hoe je zo’n pijnlijk voorval kunt vermijden.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.