Lieven Maesschalck geeft advies om dat buikje eindelijk weg te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck geeft advies om dat buikje eindelijk weg te werken. © Getty Images/ rv

Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies

Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.

108 reacties

 • Goossens Bjorn

  6 maanden geleden
  Gewoon leren aanvaarden dat je geen 18 meer bent..
 • Markos Botsaris

  6 maanden geleden
  Ouderdoms charme...
 • willy vangeel

  6 maanden geleden
  kijk eens in de snoepkast van mensen boven de 100kg
 • Joel Vandermeeren

  6 maanden geleden
  Sporten oh zo gezond tot ze hun knieën en andere gewrichten hebben door het sporten. Door de sportblessures moeten de werkende collega's ook meer werk doen. Alles met mate zou beter zijn. Niet iedereen is hetzelfde. Als je slank bent kan je ongezonder zijn dan iemand met een paar maatjes meer. De gezondheid van de mens heeft met meer dingen te maken dan alleen sporten Elke mens is verschillend maar ze gooien ze op dezelfde hoop
 • Jozef Vermeulen

  6 maanden geleden
  Waarom moet het buikje weg?
 1. “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
  PREMIUM

  “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharrelei­e­ren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoe­ken bakt

  Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?
  PREMIUM

  “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?

  In de hele wereld neemt obesitas dermate toe dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) het als een epidemie beschouwt. Ook in België gaat het niet de goede kant op: de helft van de Belgen lijdt aan overgewicht. Maar waarom krijgen meer mensen met overgewicht te maken en waarom lukt het niet om levenslang een gezond gewicht te houden? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het uit op de Wereld Obesitas Dag en geeft advies om wél succesvol af te vallen. “Het is ontzettend belangrijk dat we de mechanismen achter ons eetgedrag kennen.”
 2. “Fiscaal voordeel van een pensioenspaarfonds weegt niet altijd op tegen de hoge kosten”: is het voordeliger om zelf te beleggen voor je pensioen?
  PREMIUM

  “Fiscaal voordeel van een pensioens­paar­fonds weegt niet altijd op tegen de hoge kosten”: is het voordeli­ger om zelf te beleggen voor je pensioen?

  Wie wil beleggen voor zijn pensioen kan zélf een beleggingsportefeuille samenstellen of fiscaal optimaal sparen via een pensioenspaarfonds van de bank. Wat is het interessantst met het oog op je uiteindelijke rendement? En wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Onze geldexpert Pascal Paepen weegt beide mogelijkheden tegen elkaar af. “Een potje waar je altijd uit kan putten, is gevaarlijk. Dan gaan de emoties meespelen.”