Waarom komt dat buikje pas op je 30ste en hoe raak je het kwijt? Lieven Maesschalck en zijn team geven advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom komt dat buikje pas op je 30ste en hoe raak je het kwijt? Lieven Maesschalck en zijn team geven advies. © Getty Images/ Steven Richardson

Waarom je dat buikje en die ‘love handles’ maar niet weg krijgt: Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over probleemzones

Als je gaat sporten en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest. 

9 reacties

 • Bart Verwegen

  8 maanden geleden
  @Bertrand Vanhevel: onze voedingsgewoontes en mate van lichaamsbeweging zijn veel veranderd; vroeger waren er geen schermen om uren voor stil te blijven zitten, en at men ook elke dag zelf bereide maaltijden.
 • petra passchijn

  1 jaar geleden
  @annick Suyckerbuyck: kinesitherapeuten hebben hun specialiteit. De ene gericht op sport en personal training. De andere op revalidatie. Dan heb je er weer ( vooral vrouwelijke kinesitherapeuten) die een specialisatie hebben voor bekkenbodemrevalidatie. Zoek iemand op die gericht is op wat u nodig hebt.
 • Bertrand Vanhevel

  1 jaar geleden
  Al die zogezegde gezondheid goeroes zoals: diëtisten, kinesisten, psychotherapeuten, ergotherapeuten, motivatie deskundigen, verschillende apps op sociaal media, en zo verder, dit hadden we allemaal niet vroeger en we voelden ons goed en gelukkig. Vele van ons werden, worden 70, 80 en 90 jaar. Voor de commerce is het wel belangrijk, maar de cliënt wordt er juist ongelukkiger van.
 • Bjorn Mallet

  1 jaar geleden
  De lieven blijft toch ne topper hoor
 • Andy Buyle

  1 jaar geleden
  @ Annick Suykerbuik: Op die man zijn gezicht zie je zo al wat voor iemand hij is..ik verschiet niet van wat jij zegt.
 1. We nemen te veel slaappil­len: wat zijn de risico’s? En wat kan je doen als je écht niet kunt slapen?
  PREMIUM

  We nemen te veel slaappil­len: wat zijn de risico’s? En wat kan je doen als je écht niet kunt slapen?

  1 op de 10 volwassen Belgen neemt op regelmatige basis een slaapmiddel, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. Het aantal daalt, maar is nog steeds veel te hoog. Om die reden worden vanaf 1 februari apothekers ingezet om het slaapmiddelengebruik bij hun klanten te helpen afbouwen. Johan Verbraecken van het UZA-slaapcentrum en neuroloog Steven Laureys leggen uit hoe verslavend slaappillen zijn en hoe je van je slaapproblemen af kan geraken. “Let op met melatonine op eigen houtje te nemen, als je het fout gebruikt, verstoor je je bioritme nog méér.”
 2. Rugpijn door lang zitten? Kinesist Lieven Maesschalck toont oefeningen waarmee je klachten kan voorkomen en genezen
  PREMIUM

  Rugpijn door lang zitten? Kinesist Lieven Maesschal­ck toont oefeningen waarmee je klachten kan voorkomen en genezen

  Eén op de vijf Belgen heeft last van aspecifieke rugklachten die veroorzaakt worden doordat ze te veel zitten en te weinig bewegen. Maar hoe behandel je dat en kan je het ook voorkomen? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies en legt aan de hand van vier oefeningen stap voor stap uit: “Spierversterkende oefeningen moeten een gewoonte worden in je dagelijkse hygiëne, zoals tandenpoetsen.”
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.