Waarom komt dat buikje pas op je 30ste en hoe raak je het kwijt? Lieven Maesschalck en zijn team geven advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom komt dat buikje pas op je 30ste en hoe raak je het kwijt? Lieven Maesschalck en zijn team geven advies. © Getty Images/ Steven Richardson

Waarom je dat buikje en die ‘love handles’ maar niet weg krijgt: Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over probleemzones

Als je gaat sporten en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest. 

8 reacties

 • petra passchijn

  2 maanden geleden
  @annick Suyckerbuyck: kinesitherapeuten hebben hun specialiteit. De ene gericht op sport en personal training. De andere op revalidatie. Dan heb je er weer ( vooral vrouwelijke kinesitherapeuten) die een specialisatie hebben voor bekkenbodemrevalidatie. Zoek iemand op die gericht is op wat u nodig hebt.
 • Bertrand Vanhevel

  2 maanden geleden
  Al die zogezegde gezondheid goeroes zoals: diëtisten, kinesisten, psychotherapeuten, ergotherapeuten, motivatie deskundigen, verschillende apps op sociaal media, en zo verder, dit hadden we allemaal niet vroeger en we voelden ons goed en gelukkig. Vele van ons werden, worden 70, 80 en 90 jaar. Voor de commerce is het wel belangrijk, maar de cliënt wordt er juist ongelukkiger van.
 • Bjorn Mallet

  2 maanden geleden
  De lieven blijft toch ne topper hoor
 • Andy Buyle

  2 maanden geleden
  @ Annick Suykerbuik: Op die man zijn gezicht zie je zo al wat voor iemand hij is..ik verschiet niet van wat jij zegt.
 • Fred Fred

  3 jaar geleden
  waarom is het Kiné en niet gewoon kine?
 1. Rugpijn door lang zitten? Kinesist Lieven Maesschalck toont oefeningen waarmee je klachten kan voorkomen en genezen
  PREMIUM

  Rugpijn door lang zitten? Kinesist Lieven Maesschal­ck toont oefeningen waarmee je klachten kan voorkomen en genezen

  Eén op de vijf Belgen heeft last van aspecifieke rugklachten die veroorzaakt worden doordat ze te veel zitten en te weinig bewegen. Maar hoe behandel je dat en kan je het ook voorkomen? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies en legt aan de hand van vier oefeningen stap voor stap uit: “Spierversterkende oefeningen moeten een gewoonte worden in je dagelijkse hygiëne, zoals tandenpoetsen.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Hoe begeleid je een kind met overgewicht? “Maak van eten geen beloning”, adviseert de pediater
  PREMIUM

  Hoe begeleid je een kind met overge­wicht? “Maak van eten geen beloning”, adviseert de pediater

  Zo’n twintig procent van de jongeren in ons land is obees of heeft overgewicht. “Dat heeft een grote impact op hun gezondheid, maar ook op hun zelfbeeld”, zegt kinderarts Kim Van Hoorenbeeck. “En er is een groot risico dat ze zwaarlijvige volwassenen worden.” Ze legt uit wanneer je als ouder aan de alarmbel moet trekken en wat je kan doen om je kind een duwtje in de goede richting te geven.