Beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen. © Shutterstock, Steven Richardson

Waar kan je als startende belegger terecht? Onze beursexpert geeft advies: “Online brokers zijn het populairst bij doe-het-zelvers”

Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken in onze reeks ‘Starten met beleggen’ door de jungle. Vandaag: bij welke financiële instellingen kan je allemaal terecht als je wil beleggen? Welke diensten bieden ze aan en welke is voor jou het meest geschikt? 

  1. Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhouden: "Gelukkig krijg ik een werkloosheidsuitkering"
    PREMIUM
    Zoveel verdien ik

    Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhou­den: "Gelukkig krijg ik een werkloos­heids­uit­ke­ring"

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Via afstandsonderwijs schoolde Karolien (32) zich om tot diëtiste, maar door haar scheiding moet ze nu ook op zoek naar een job in loondienst totdat haar praktijk echt begint te draaien. “Als opstartende zelfstandige en alleenstaande mama moet ik nu elke maand een beetje van mijn spaargeld snoepen.” Ze vertelt hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.