Getty Images, HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, HLN

Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?

  1. Beleggen in meme-aandelen wint aan populariteit: wat is het? En hoe interessant is het om erin te investeren? Paul D’Hoore geeft advies
    PREMIUM

    Beleggen in me­me-aandelen wint aan populari­teit: wat is het? En hoe interes­sant is het om erin te investeren? Paul D’Hoore geeft advies

    ’t Is op de beurs zoals in de mode: af en toe duikt er een nieuw begrip op. Momenteel zijn meme-aandelen the talk of the town, ofwel: aandelen met een ongelooflijk sterke aanhang op sociale media zoals GameStop. Hoe ga je daar als belegger mee om? Blijf je er beter van weg of zijn ze net een goudmijn? Onze beursexpert Paul D’Hoore helpt je op weg. “Er zijn al zeker twee beursgenoteerde fondsen die hun centen uitsluitend stoppen in aandelen die hip zijn op sociale media.”