Social marketing experte Sofie Smolders.
Volledig scherm
PREMIUM
Social marketing experte Sofie Smolders. © Steven Richardson

“Vroeger wilden kinderen brandweerman of astronaut worden. Nu vlogger of influencer”: zo haal je meer uit sociale media

Van zero to hero op sociale media? Volgens social marketing experte Sofie Smolders (37) is het voor iedereen weggelegd. Als je het maar juist aanpakt. Ze schreef een boek met behapbaar advies over hoe je het kan maken in de online wereld en deelt al enkele inzichten met ons: “Je hoeft geen grote cijfers te halen om succesvol te zijn. Belangrijker dan je aantal volgers is de interactie die je met ze hebt.” Maak plaats, Kardashians!

 1. Invasie van influencers op uw tv-scherm: “De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval”
  PREMIUM
  Showbizz

  Invasie van influen­cers op uw tv-scherm: “De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval”

  YouTubefenomeen Acid kleurde de afleveringen van ‘De slimste mens’, Tiktokker Timon ‘Ma Stobbe’ Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z’n kans in ‘Dancing with the stars’. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma’s? En zijn ze de BV’s van morgen? “Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Buurtwinkel gemiddeld 21% duurder dan klassieke supermarkt, al geldt dat niet voor elk product
  PREMIUM

  Buurtwin­kel gemiddeld 21% duurder dan klassieke supermarkt, al geldt dat niet voor elk product

  Spring jij regelmatig even binnen in een kleine express-supermarkt? Makkelijk is het zeker, maar je moet er wel dieper in de geldbuidel tasten. Onze journalist vulde haar winkelkar bij Delhaize Shop & Go en Carrefour Express en vergeleek die met exact dezelfde artikelen bij AD Delhaize en Carrefour Market. Wat bleek? Voor sommige producten betaal je zo’n 22 procent meer in een buurtwinkel, bij een andere producten betaalde je niet meer dan de gewone prijs. Een overzicht.