Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde enkele opvallende nieuwe hotels voor citytrips.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde enkele opvallende nieuwe hotels voor citytrips. © rv

“Voor 133 euro heb je een kleurrijk verblijf in Lissabon”: de nieuwste hotels voor je citytrip

Nu we weer zonder limieten mogen reizen, openen in heel Europa nieuwe stadshotels de deuren. Opvallend: de uitbaters maken er allemaal echte belevingsplekken van. Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde de opvallendste logies in ons land en ver daarbuiten, van betaalbaar tot luxe.

 1. Zat er te veel look in de hapjes op het terras? Zo geraak je écht van die stinkende adem af

  Zat er te veel look in de hapjes op het terras? Zo geraak je écht van die stinkende adem af

  Je hebt ongetwijfeld al eens voorgehad dat je na een heerlijke maaltijd plots beseft dat je iets te veel look heb gegeten: welkom knoflookadem. “Alleen wanneer je zelf ook look hebt gegeten, ruik je de geur niet", klinkt het bij professor Bart Nicolai van de KU Leuven. Hij legt uit hoe het komt dat look zo stinkt. En hoe krijg je die vervelende geur dan weg? We raadplegen de wetenschap over welke middeltjes écht werken en welke een fabeltje zijn.
 2. Waar eet... journaliste Lisbeth Imbo? “Deze pannenkoeken zijn de beste, precies die van mijn mama”
  PREMIUM

  Waar eet... journalis­te Lisbeth Imbo? “Deze pannenkoe­ken zijn de beste, precies die van mijn mama”

  “Sterrenrestaurants dwingen je vaak in het keurslijf van een menu met een minimum aantal gangen. Bovendien is voor álle tafelgasten de keuze hetzelfde. Daar hou ik niet van”, vertelt ‘De zevende dag’-anker en journaliste Lisbeth Imbo (46). “Soms heb ik gewoon zin in een goed glas met wat bar bites.” Aan die laatste wens voldoen haar 7 favoriete eetadressen zeker, met stad Gent in de glansrol.