Met een elektrische wagen reis je op een heel andere manier. Onze journaliste, haar man en zoon deden de test en reden naar Hongarije.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een elektrische wagen reis je op een heel andere manier. Onze journaliste, haar man en zoon deden de test en reden naar Hongarije. © rv/adb

“Voor 118 euro reden we 1.550 km ver”: onze journaliste reed met de elektrische auto via Duitsland en Oostenrijk naar Hongarije

Met een elektrische auto op reis: collega Kenneth deed het ons voor. Waarin onze tocht dan verschilt? We trokken oostwaarts: Duitsland en Oostenrijk door, op weg naar Hongarije. Onze Polestar 2 was zwaar geladen met drie volwassenen, bagage en zes dozen met boeken. En de koelbox op de sigarenaansteker mocht mee! 

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.