EPA
Volledig scherm
© EPA

“Voor 1,2 miljoen m³ kunstsneeuw wordt zo’n 222 miljoen liter water chemisch behandeld”: zo ligt er toch nog sneeuw op de Olympische Spelen

Zowat alle sneeuw die je dit jaar op de Olympische Winterspelen ziet, is nep. De bergen in Peking zien er rond deze tijd van het jaar zelfs vaak groen uit. Maar hoe maak je kunstsneeuw? Wij zochten het voor je uit. 

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. De beste conceptbikes die nooit op de markt zijn gekomen: “De beloftes worden vaak niet waargemaakt”

  De beste conceptbi­kes die nooit op de markt zijn gekomen: “De beloftes worden vaak niet waarge­maakt”

  In september onthullen de motormerken vaak hun eerste nieuwigheden voor het komende jaar. Het gaat dan puur om nieuwe kleurtjes of kleine facelifts, terwijl het grote nieuws bewaard blijft voor het salon van Milaan in november. Maar regelmatig blijkt dat sommige merken ook beloftes doen die ze niet kunnen waarmaken. Onze motorexpert Arno Jaspers toont de mooiste concepten die nooit de productie haalden.
 2. Straffen voor wie de strenge regels overtreedt, 20.000 bomen gerooid en lak aan mensenrechten: niets is wat het moet zijn tijdens Peking 2022
  PREMIUM
  Winterspelen

  Straffen voor wie de strenge regels overtreedt, 20.000 bomen gerooid en lak aan mensenrech­ten: niets is wat het moet zijn tijdens Peking 2022

  Vanaf vandaag zijn alle ogen op Peking gericht. Voor het eerst is een stad niet alleen gastheer voor de Zomer- maar ook voor de Winterspelen. En dat zorgde, net als in 2008, voor heel wat deining. Tel daar een coronapandemie bij en meteen weet je: een geschenk was de organisatie van de 24ste editie van de Winterspelen niet.