Wasexpert Kris Hellebuyck.
Volledig scherm
PREMIUM
Wasexpert Kris Hellebuyck. © Joel Hoylaerts/Photo News

Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: “Niemand lijkt te weten dat je niet alleen op kleur moet sorteren”

Wat er gebeurt als je rode sokken tussen je witte lakens wast, weet je vast wel. Maar weet je ook wat het effect is van te veel of te weinig wasmiddel toevoegen? Stond je er al bij stil dat je je trommel kunt overladen en dat je je kleding niet alleen op kleur en type textiel moet sorteren? Wasexpert Kris Hellebuyck legt uit hoe je je wasmachine optimaal laat presteren.

40 reacties

 • Ronny Gyles

  11 uur geleden
  En thuis wast zijn vrouw... Omdat zijn methode in de praktijk lachwekkend en ondoenbaar is.
 • Helene Van der Heyden

  1 dag geleden
  Wassen als machine vol is alles op de juiste temperatuur en niet wegens millieu op 30 graden en dan klagen dat machine stinkt.Alle speciale zaken kopen voor vlekken die stukken van mensen kosten.Washandjes op 30 gr. Ik zou ze niet willen gebruiken.En als ik dan al die vergrauwde keukenhanddoeken zie dan denk ik die va,n mij zijn proper en microbe vrij.
 • Karel van Velzeke

  1 dag geleden
  waarom bestaan er wasmachines van 8 kg als je alles zo goed als afzonderlijk moet wassen ?
 • johny vanderlinden

  1 dag geleden
  Niet wassen is nog goedkoper.
 • jef wouters

  1 dag geleden
  leven is te kort om over zoiets na te denken
 1. Waarom is het internet in je huis (soms) zo slecht? Dit zeggen de providers zelf
  PREMIUM

  Waarom is het internet in je huis (soms) zo slecht? Dit zeggen de providers zelf

  We zitten in ons kot, we doen aan thuiswerk met Zoomsessies en Teammeetings. We netflixen en bingewatchen de nieuwste series via Streamz. We bellen mobiel met oma en opa. En – ook dàt – we vloeken omdat we vinden dat de data op onze smartphone, tablet of laptop te traag binnenkomen, of omdat we niet altijd een vlot signaal hebben op onze apparaten. Hoe komt het dat we niet overal even goed bereikbaar zijn? En vooral: wat doe je eraan? We vroegen aan de grootste gsm-operatoren.
 2. IMF waarschuwt voor overgewaardeerde aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”
  PREMIUM

  IMF waarschuwt voor overgewaar­deer­de aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”

  De wereldeconomie herstelt zich sneller dan verwacht: de grootste aandelen op de Europese beurzen zijn zelfs gemiddeld meer waard dan net voor de coronacrisis begon. Maar het IMF (Internationaal Monetair Fonds) waarschuwt voor overgewaardeerde aandelenmarkten. Dreigt er echt een zeepbel en blijf je nu beter weg van de beurs? Of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Wij vroegen het aan onze beursexperts Paul D’Hoore en Pascal Paepen.
 1. Explosie verwijdert wegversperring waar auto op knalde
  Play

  Explosie verwijdert wegversper­ring waar auto op knalde

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren