Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Voedselvergiftiging kan dodelijk zijn en komt meestal uit eigen keuken. Prof geeft advies om het veilig te houden: “Gebruik een sponsje nooit langer dan 1 dag”

Het aantal voedselintoxicaties in België lag nooit eerder zo hoog. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Een van de oorzaken is een gebrekkige hygiëne, onder meer in de eigen keuken thuis. “De gevolgen van zo’n voedselvergiftiging voor je gezondheid kunnen variëren van een banale diarree tot zelfs de dood”, aldus Chris Michiels, professor in de microbiologie van de voeding aan de KU Leuven. Hij deelt zijn beste tips om het veilig te houden. 

  1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
    Play

    Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

  2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
    Play

    Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg