Vliegtuighack maakt van kotszakje de ideale telefoonhouder

Kotszakjes in vliegtuigen blijken zeer bruikbaar als telefoonhouder. Deze “ultieme vliegtuighack” zorgt ervoor dat passagiers hun telefoon aan de stoelleuning voor hen kunnen hangen, zodat ze tijdens het vliegen handsfree naar hun scherm kunnen kijken. De truc gaat viraal op sociale media.

 1. Refurbished laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen
  HLN Shop

  Refurbis­hed laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen

  Een nieuwe laptop betekent al snel een flinke hap uit je budget. Hou je liever wat meer centen over voor andere zaken, kan je overwegen een refurbished laptop aan te schaffen. Je krijgt dan een opgeknapt tweedehands toestel dat qua prestaties niet hoeft onderdoen voor eentje dat nog in de originele verpakking zit. En dit voor een aanzienlijk betere prijs. Maar uiteraard zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. HLN Shop plaatst de pro’s en contra’s naast elkaar.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. “Een boom in je tuin is een goede bescherming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexperte toont je de mooiste bomen op ieders maat
  PREMIUM

  “Een boom in je tuin is een goede bescher­ming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexper­te toont je de mooiste bomen op ieders maat

  De beste remedie tegen nog eens zo’n hete zomer? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad: Plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. “Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.”