Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test. 

 1. Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleemloos vervangen in taart en gebak?

  Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleem­loos vervangen in taart en gebak?

  Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Tony en Sofie verruilden Deurne voor een eenvoudig leven in Frankrijk: “we bewogen hemel en aarde voor ons olifantenrusthuis, maar dat is het 100% waard”
  PREMIUM

  Tony en Sofie verruilden Deurne voor een eenvoudig leven in Frankrijk: “we bewogen hemel en aarde voor ons olifanten­rust­huis, maar dat is het 100% waard”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Acht jaar geleden gaven Tony Verhulst (49) en Sofie Goetghebeur (49) hun job in België op om olifantenrusthuis Elephant Haven in Limousin (Frankrijk) op te starten, maar pas eind 2021 konden ze hun eerste olifant verwelkomen. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar het was het 100% waard.”