Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz.
Volledig scherm
Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz. © Shutterstock

Vertel je de waarheid in je slaap? En kan je genezen van migraine? Test hier je kennis over gezondheid

“Zolang we maar gezond zijn...” Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over stoelgang, migraine en kunstlenzen? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Het einde van de ‘witbroodcultuur’ is in zicht: studie tipt tuinbonenbrood als gezond alternatief. Waarom is dit een goed idee? En smaakt het lekker?
  PREMIUM

  Het einde van de ‘witbrood­cul­tuur’ is in zicht: studie tipt tuinbonen­brood als gezond alterna­tief. Waarom is dit een goed idee? En smaakt het lekker?

  Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit.