“Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben”: experts én bekende feestvierders geven advies voor eindejaarsfeesten
Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips van Els De Schepper, ‘Dertigers’ Kristof Goffin en Evelien Van Hamme, Bert Gabriëls en Hanne Troonbeeckx, aangevuld met advies van etiquette-experts, helpen je doorheen de eindejaarsperiode.
De eindejaarsfeesten komen eraan. Ben je op zoek naar cadeautips, wil je het beste halen uit je kerstboom of heb je inspiratie nodig voor een kerstmenu? In onze kerstgids vind je alles om er het beste feest van te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Studentenkoten worden duurder: met deze tips betaal je veel minder dan de gemiddelde 514 euro voor je kot
-
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Jobat
Chemie-/farmasector betaalt het best, maar vacatures raken niet ingevuld: hoe komt dat? En welke profielen zijn nu in trek?
Het Salariskompas van Jobat wijst uit dat de sector die het best betaalt opnieuw die van chemie en de farmaceutische industrie is. Het loon ligt er 943 euro hoger dan het gemiddelde van de fulltime werkende Belg. Toch staan er net voor die sector erg veel vacatures op Jobat.be. -
-
Mijnenergie
Kunnen micro-omvormers de opbrengst van je zonnepanelen verhogen? En wat is de meerprijs?
-
PREMIUM
10 vragen aan sterrenchef Tim Boury: “Het restaurant van deze jonge, Antwerpse chef staat hoog op mijn verlanglijstje”
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “De basiskennis over omgaan met je personeel heb ik nooit meegekregen, ik leer nog elke dag bij.” -
PREMIUM
Tips van professionals om gezellig én veilig kerst te vieren rond een vuurschaal: “Gooi dennenappels in het vuur en maak chili”
Binnen mogen we zo goed als geen mensen uitnodigen, maar in de frisse buitenlucht kunnen we met vier mensen afspreken. En daar maken we het beste van: met een deken, glühwein en een sfeervol vuurtje. De co-owner van een tuincentrum vertelt hoe je de beste vuurschalen en korven uitkiest, een partyplanner hoe je voor sfeer zorgt en een prof hoe je op een veilige manier een vuurtje stookt. “Kies niet voor het duurste model, want nadat je een schaal enkele keren gebruikt hebt, begint die sowieso te roesten.” -
Volvo lanceert ‘betaalbare’ kleine elektrische SUV, onze autokenner oordeelt: “De EX30 wordt een gegeerde bedrijfswagen voor jonge beginners”