Met het advies van onder meer Hanne, Kristof, Evelien, Els houd je het gezellig tijdens eindejaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Met het advies van onder meer Hanne, Kristof, Evelien, Els houd je het gezellig tijdens eindejaar. © Steven Richardson

“Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben”: experts én bekende feestvierders geven advies voor eindejaarsfeesten

Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips van Els De Schepper, ‘Dertigers’ Kristof Goffin en Evelien Van Hamme, Bert Gabriëls en Hanne Troonbeeckx, aangevuld met advies van etiquette-experts, helpen je doorheen de eindejaarsperiode.

 1. 10 vragen aan sterrenchef Tim Boury: “Het restaurant van deze jonge, Antwerpse chef staat hoog op mijn verlanglijstje”
  PREMIUM

  10 vragen aan sterren­chef Tim Boury: “Het restaurant van deze jonge, Antwerpse chef staat hoog op mijn verlang­lijst­je”

  Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “De basiskennis over omgaan met je personeel heb ik nooit meegekregen, ik leer nog elke dag bij.”
 2. Tips van professionals om gezellig én veilig kerst te vieren rond een vuurschaal: “Gooi dennenappels in het vuur en maak chili”
  PREMIUM

  Tips van professio­nals om gezellig én veilig kerst te vieren rond een vuurschaal: “Gooi dennenap­pels in het vuur en maak chili”

  Binnen mogen we zo goed als geen mensen uitnodigen, maar in de frisse buitenlucht kunnen we met vier mensen afspreken. En daar maken we het beste van: met een deken, glühwein en een sfeervol vuurtje. De co-owner van een tuincentrum vertelt hoe je de beste vuurschalen en korven uitkiest, een partyplanner hoe je voor sfeer zorgt en een prof hoe je op een veilige manier een vuurtje stookt. “Kies niet voor het duurste model, want nadat je een schaal enkele keren gebruikt hebt, begint die sowieso te roesten.”